Eksperter: 43 studerende i Mexico blev ikke brændt

Noget stemmer ikke.

Sådan lyder det fra et hold af internationale eksperter, der har brugt seks måneder på at granske beviserne i den mexicanske regerings officielle rapport om bortførelsen og de angivelige drab på 43 lærerstuderende sidste år.

Ifølge regeringen blev ligene af de studerende brændt på en losseplads, men det passer ikke, siger eksperterne nu.

Udmeldingen fra ekspertgruppen har søndag fået Mexicos præsident, Enrique Peña Nieto, til at bestille en ny undersøgelse af, hvad der skete.

- Jeg har givet ordre til, at en ny undersøgelse af de tragiske hændelse, der fandt sted i Iguala, skal tage højde for eksperternes kritik, skriver Peña Nieto på Twitter.

De 43 lærerstuderende, som forsvandt efter en demonstration i byen Iguala, er af Mexicos regering blevet erklæret døde, selvom der aldrig er fundet dna-spor efter dem på den losseplads, hvor de skulle være blevet brændt.

Derudover ville det tage mindst 60 timer at brænde ligene op, men det skete ifølge regeringen på kun 16 timer.

Yderligere har eksperterne fra Inter-American Human Rights Commission heller ikke fundet nogen videnskabelige beviser for regeringens påstand.

Ifølge landets anklagemyndighed var det lokale politi i Iguala medskyldig i den påståede massakre på de savnede studerende.

De tilbageholdt de 43 personer og udleverede dem angiveligt til en kriminel bande, som siden bortførte dem og ifølge regeringen dræbte dem.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip