Eksperter advarer: Derfor skal du ikke gå i Crocs

Skrevet af Ninna Andreasen

05/06/2016

Dagens topnyheder

Om man liker de eller ei, er de ikke til å komme unna. På verdensplan er det siden lanseringen av Crocs, blitt solgt mer enn 300 millioner par.

Blandingen av gummi-sandaler og tresko ser altså ut til å være utrolig populære, selv om onde tunger mener at de er likeså stygge.

Nå advarer flere amerikanske fotleger mot å træ ned i det praktiske fottøyet. Man risikerer nemlig skadelige virkninger, hvis man går mange timer i Crocs, skriver Huffington Post.  

- Dessverre er Crocs ikke egnet til å ha på hele dagen, sier Dr. Megan Leahy.

Hun er med på at fottøyet gir en god støtte til buen under foten, men over lengere tid støtter de ikke hælen godt nok. Når hælen er ustabil har tærne en tendens til å overkompensere ved å “gripe” fatt i skoen - akkurat som når man går i sandaler uten hælkappe på.

Det kan lede til forskjellige problemer. For eksempel forverre deformitet av tærne og gi problemer med neglene.

Også legen Alex Kor har sett seg lei av den fargerike gummi-tøffelen. Han ser etter eget utsagn daglig pasienter som kommer inn til konsultasjon med vondt i buen eller hælen, fordi de går i Crocs.

 

- De eneste to typer pasienter som kan ha nytte av å gå i Crocs, er pasienter med en meget høy bue, eller de som lider av ødemer bena og anklene sine, sier Alex Kor.

Ifølge legene er det best å kun gå i Crocs i et begrenset tidsintervall.