Eksperter advarer: En stor trussel mod mænds sæd ligger i deres lomme

Mobiltelefonen er for mange et kært eje, men det betyder ikke, at den skal holdes tæt ind til kroppen. 

Mænd holder eksempelvis deres mobiltelefoner alt for tæt på deres ædlere dele, og det betyder, at deres sæd nærmest bliver kogt, advarer flere eksperter i et nyt studie, som The Telegraph skriver om.

Hvis mobiltelefonen opbevares i lommen eller mindre end en halv meter fra testiklerne, går der ud over svømmerne, mener forskerne.

Læs også: Derfor smager nogle fyres sæd... interessant

Sædkvaliteten faldt således alvorligt hos 47 procent af de mænd, der havde mobilen i lommen hele dagen, ifølge fertilitetseksperternes undersøgelser.

- Vi undersøgte antallet af aktivt svømmende sædceller og fandt frem til, at kvaliteten faldt betydeligt. Vi tror, det skyldes den opvarmning af spermen, som telefonen påfører området og den elektromagnetiske aktivitet, forklarer professor ved ’Technion Universitet” i Haifa, Martha Dirnfeld, der er en af forskerne bag studiet, til The Telegraph.

I alt 100 mænd er blevet undersøgt og fulgt i et år via en fertilitetsklinik, og selvom antallet af undersøgte ikke er repræsentativt, møder resultaterne opbakning fra forskellige andre eksperter, herunder professor Gedis Grudzinskas, der er fertilitetskonsulent ved st. George Hospital i London:

- Hvis du har et jakkesæt på på arbejde, så tag telefonen i brystlommen i stedet for i lommerne tæt på de ædlere dele. Det reducerer risikoen for at antallet af aktive sædceller falder eller falder ligeså meget, siger professor Gedis Grudzinskas.

Han beder også mænd lægge telefonen fra sig om aftenen og natten, fordi han ser tilfælde, hvor mænd sover med telefonen i sengen eller endda i lommen på en pyjamas, i stedet for at lægge den fra sig på natbordet.

Studiet er offentliggjort i det videnskabeligt tidsskrift ”Reproductive BioMedicine”. 

Læs også: Kvinde er allergisk over for sin mands sæd: Det er mere almindeligt, end man tror
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip