Eksperter advarer mod at købe Fido på nettet

»Det er svært nøjagtigt at sige, hvor stort problemet er i Danmark. Men vi ved, at det sker ofte,« siger Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring.

Alvorlige sundhedsproblemer, forfalskede stamtavler og hvalpe, der sælges alt for unge, er nogle af de problemer, man risikerer at løbe ind i, når man køber den firbenede online.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

»Det allervigtigste er, at man skal se hvalpen, mens den er sammen med sin mor og søskende - og gerne i deres eget hjem. Så får man hurtigt en idé om, hvordan hvalpen har haft det i den første del af livet og om, hvorvidt den er sund og rask,« siger Sonja Karaoglan.

Projektleder Jens Jokumsen fra Dyrenes Beskyttelse peger på, at især jagten på billige modehunde har været med til at drive net­salget frem.

LÆS OGSÅ: Falske hundehandlere hærger på nettet

»Hvis prisen for racen er lavere end normalt, så bør advarselslamperne lyse,« siger han i en pressemeddelelse.

Annette Junker Karpinski, dyrlæge i Fødevarestyrelsen, mener, at det er umuligt at vurdere hvalpens sundhedstilstand og baggrund, når købet foregår online.

LÆS OGSÅ: Hundehvalpe aflivet efter smuglerforsøg

»Vi ved, at mange af de ulovligt importerede hvalpe har sygdomme, som i værste fald også kan smitte mennesker. Rabies er den sygdom, som vi er mest bange for bliver introduceret til Danmark via ulovlig import, da det er sådan, det er sket i andre EU-lande,« siger hun i pressemeddelelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip