Eksperter anbefaler mere patientfokus i ny kræftplan

I et fagligt oplæg til regeringens kommende Kræftplan IV kommer en ekspertgruppe nedsat af Sundhedsstyrelsen nu med en række anbefalinger til, hvordan indsatsen på kræftområdet kan styrkes.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) ser flere fornuftige takter i oplægget, der blandt andet har fokus på bedre patientinddragelse og en højere og mere ensartet behandlingskvalitet.

- Mange patienter har en oplevelse af ikke at blive lyttet til. Der mangler koordination og sammenhæng, og her er der klart plads til forbedringer. Derfor glæder det mig, at oplægget indeholder en række anbefalinger til at fokusere på behovet hos det enkelte menneske, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Det drejer sig blandt andet om at spørge mere ind til patientens tilstand og inddrage patienten bedre i de større beslutninger omkring behandlingen, forklarer sundhedsministeren:

- Det kan for eksempel være den uhelbredeligt syge kræftpatient, som i virkeligheden ikke ønsker at få en livsforlængende behandling, hvis der er store bivirkninger forbundet med behandlingen.

Regeringen vil samtidig arbejde for, at kræftpatienterne får mulighed for at få en patientansvarlig læge, så patienten ikke selv risikerer at skulle bære ansvaret for, at der er kontinuitet og en klar retning i behandlingsforløbet, tilføjer ministeren.

Ifølge Berlingske indeholder anbefalingerne også, at storrygere får økonomisk tilskud til rygestopmedicin, hvis de samtidig følger et rådgivningsforløb om rygestop.

Og Sophie Løhde er umiddelbart positiv over for forslaget.

- Når det gælder tilskud til rygestopmedicin, tyder foreløbige erfaringer på, at rygestopmedicin kan få flere storrygere til at blive røgfri. Derfor vil jeg ikke afvise, at det kan blive aktuelt at se nærmere på tilskud til rygestopmedicin kombineret med rådgivningsforløb for udsatte grupper, siger hun til avisen.

Regeringens Kræftplan IV forventes at blive præsenteret til efteråret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip