Eksperter: Du må gerne opdrage på andres børn

78 procent af danskerne har været så irriterede over et barns opførsel i det offentlige rum, at de har haft lyst til at gribe ind og sige noget til barn eller forældre, viser en YouGov-undersøgelse for Søndagsavisen

Og det skal man endelig gøre, mener eksperter.

- Børneopdragelse er forældrenes ansvar, men kan barnet ikke opføre sig, som man skal, når det er ude, bliver det et fælles ansvar at opdrage på barnet, siger psykolog John Aasted Halse.

Mange forældre giver udtryk for, at det er i orden, at andre 'opdrager' på eller irettesætter deres børn. 75 procent synes, det er i orden, hvis barnet er i en privat sammenhæng uden forældrene, 47 procent synes, det er i orden, selvom de er til stede, og 34 procent synes, det er i orden i det offentlige rum.

Ifølge John Aasted Halse er det positivt, at så mange forældre er åbne for, at andre må sige noget til deres børn.

Læs også: Forskere: Skældud er lige så skadeligt som lussinger

- Men jeg så gerne, at tallene var 100 procent. For selvfølgelig må jeg sige til lille Emil, der er i mit hjem, at jeg ikke vil have, at han spiller frisbee med mine dyre vinyler eller trommer på min PH-glaslampe, siger han til Søndagsavisen og tilføjer, at det er synd for børnene, hvis forældrene ikke opdrager dem til at opføre sig efter, hvor de befinder sig.

Familierådgiver Lola Jensen mener også, at det er i orden at sige fra. Men det skal gøres forsigtigt.

- Forældre kan godt blive lidt tøsefornærmede over, at der er nogen, der tillader sig at påtale deres barns dårlige opførsel, for det falder jo også lidt tilbage på dem, siger hun.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip