Eksperter: Dumt at bokse mod Froch igen

Men skulle Kessler få den tredje kamp mod den engelske kobra, ville det kun være for pengenes skyld, mener Kesslers tidligere personlige træner og mentor, Ricard Olsen.

Han talte selv med Kessler mandag, efter at den sønderslåede danske top-bokser søndag aften vendte tilbage til Danmark. Og Ricard Olsen ser altså ikke meget sportsligt perspektiv i endnu et opgør mod Froch.

- I og for sig ikke. Ud over at der kan være en masse penge i det for ham. Jeg kan ikke se det. Det kommer an på, hvordan den kamp bliver lavet, og hvor den bliver, siger Ricard Olsen.

Ricard Olsen vil ikke blande sig i, om Kessler skal fortsætte karrieren eller ej. Det er op til Kessler selv, siger han. Mentoren ser dog stadig flere kampe i Kessler, men Froch skal altså ikke være modstanderen.

- Der er masser af modstandere, han kan tæve rundt omkring i verden. At møde Froch, synes jeg ikke er en særlig god ide, siger han.

Mandag udtalte bokseekspert Brian Mathiasen ellers til BT, at Froch var Kesslers eneste mulige modstander. Men skal man tro Ricard Olsen, er det ikke vejen at gå.

Kesslers tidligere manager Simon Lundt Hansen finder det også nærliggende at tro, at den danske bokser har bokset sin sidste kamp.

- Jeg kan ikke forestille mig, at han har lyst til at bokse mere. Han har udtalt, at kampen mod Froch ville være den sidste, hvis han tabte. Det er jo ikke sjovt at se sig selv på den måde. Han fik stryg, siger Simon Lundt Hansen, der i dag er manager for boksebrødrene Patrick og Micki Nielsen.

Mikkel Kessler afbrød samarbejdet med Simon Lundt Hansen i november 2011. Den tidligere manager og ven nåede dog at være med på tætteste hold i maskinrummet omkring Mikkel Kessler, da vikinge-krigeren tabte til Andre Ward i 2009. Han har derfor et indgående kendskab til, hvordan nederlaget til Froch lige nu påvirker Mikkel Kessler.

- Mikkel er en sportsmand, der ikke synes, det er sjovt at tabe. Han vil gerne vinde hver gang. Det er ligesom det, det handler om. Så jeg kan ikke forestille mig, at han har det skidegodt, siger Simon Lundt Hansen.

Og måske var det derfor, at Mikkel Kessler i går sørgede for at tilbringe kvalitetstid sammen med sine nærmeste. Simon Lundt Hansen fortæller i hvert fald, at Kessler mandag formiddag sad på café med et par venner. Han var derfor ikke til at træffe, hverken på sin privatadresse eller i bokseklubben i Dragør på Amager, da sporten.dk kom forbi. Gardinerne var rullet helt ned i hans lejlighed på femte sal i Ørestaden i København. Kæresten Lea afviste også at udtale sig, da sporten.dk ringede for at høre nærmere om fremtidsplanerne.

- Det er venner og familie, det handler om i dag. Han skal omgive sig med nogle af dem, han holder af. Han har brug for noget opbakning, siger Simon Lundt Hansen.

Endelig står den tidligere manager også klar med et gratis råd til Mikkel Kessler i forhold til karriereovervejelserne.

- Jimmy Montoya (Kesslers træner, red.) er den eneste, der ved noget om boksning. Ham ville jeg foreslå Kessler at lytte til, siger den tidligere manager.

Hvis Kessler udelukkende tænker i kroner og øre i forhold til en forlængelse af karrieren, ser et opgør mod Froch ud til at være den eneste mulighed. Kun mod ham vil Kesslers kamp nemlig kunne sendes som pay-per-view, og dermed trække seere i USA, hvor pengene bliver rigtig store.

: - Froch og Kessler promoverede kampen (i lørdags, red.) godt, men spørgsmålet er, om amerikanerne igen vil betale pay-per-view for en kamp mellem en englænder og en dansker, som de gjorde hos HBO denne gang, siger boksekommentatoren Claus Borre.

I sidste ende er det ofte pengene, der får boksere til at gå i ringen, og man kan næppe fortænke Kessler i at bokse igen, hvis det kan indbringe ham de 15 mio. kr., som det anslås, at han og Froch fik hver for kampen lørdag aften.

- Money talks. Hvis det er rigtigt med de 15 eller 20 millioner, så kan jeg godt forstå, hvis han tager en kamp til, siger Claus Borre.

Dagens Gossip