Eksperter er i tvivl om skader efter IS-bombe i Palmyra

Det største af templerne i Palmyra står stadig, siger syriske myndigheder trods oplysninger om, at Islamisk Stat har sprængt det i luften.

Søndag sagde Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som overvåger situationen i Syrien, at Islamisk Stat har ødelagt en del af Bel-templet i den syriske oldtidsby.

Men mandag er der modstridende oplysninger om, hvor alvorlige skader der egentlig er sket på Bel-templet.

Maamoun Abdulkarim, som er chef for Syriens antikke og arkæologiske værdier, bekræfter, at der har været en eksplosion, men siger, at skaden tilsyneladende ikke er helt så omfattende som frygtet.

- Søjlerne og den indre del af templet ser ikke ud til at være beskadiget, siger Abdulkarim mandag.

- Ifølge de oplysninger, vi har fået fra byen, står templet stadig, men vores medarbejdere kan ikke komme ind på stedet og se det tæt på, tilføjer han.

En aktivist i byen siger derimod, at den indre del af templet er ødelagt. Aktivisten, Mohammad Hassan al-Homsi, siger, at Islamisk Stat bar tønder fulde af sprængstoffer ind i templet søndag.

Turist-sitet "Come To Syria" beskriver Bel-templet som "afgjort den vigtigste religiøse bygning fra det første århundrede i Mellemøsten".

Tidligere på måneden sprængte den militante gruppe et andet tempel i luften, det omkring 2000 år gamle Baal Shamin-tempel. Eksperter har betegnet disse ødelæggelser som en krigsforbrydelse.

Få dage inden denne eksplosion havde Islamisk Stat halshugget den 82-årig pensionerede chef-arkæolog Khaled al-Asaad, som i årtier har haft ansvaret for oldtidsminderne i byen.

Siden den militante bevægelse rykkede ind i byen maj, har der været international bekymring for, at byens romerske ruiner, der står på Unescos liste over verdensarv, ville blive totalt ødelagt af de yderliggående jihadister.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip