Eksperter er i tvivl om skader efter IS-bombe i Palmyra

Det største af templerne i Palmyra står stadig, siger syriske myndigheder trods oplysninger om, at Islamisk Stat har sprængt det i luften.

Søndag sagde Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som overvåger situationen i Syrien, at Islamisk Stat har ødelagt en del af Bel-templet i den syriske oldtidsby.

Men mandag er der modstridende oplysninger om, hvor alvorlige skader der egentlig er sket på Bel-templet.

Maamoun Abdulkarim, som er chef for Syriens antikke og arkæologiske værdier, bekræfter, at der har været en eksplosion, men siger, at skaden tilsyneladende ikke er helt så omfattende som frygtet.

- Søjlerne og den indre del af templet ser ikke ud til at være beskadiget, siger Abdulkarim mandag.

- Ifølge de oplysninger, vi har fået fra byen, står templet stadig, men vores medarbejdere kan ikke komme ind på stedet og se det tæt på, tilføjer han.

En aktivist i byen siger derimod, at den indre del af templet er ødelagt. Aktivisten, Mohammad Hassan al-Homsi, siger, at Islamisk Stat bar tønder fulde af sprængstoffer ind i templet søndag.

Turist-sitet "Come To Syria" beskriver Bel-templet som "afgjort den vigtigste religiøse bygning fra det første århundrede i Mellemøsten".

Tidligere på måneden sprængte den militante gruppe et andet tempel i luften, det omkring 2000 år gamle Baal Shamin-tempel. Eksperter har betegnet disse ødelæggelser som en krigsforbrydelse.

Få dage inden denne eksplosion havde Islamisk Stat halshugget den 82-årig pensionerede chef-arkæolog Khaled al-Asaad, som i årtier har haft ansvaret for oldtidsminderne i byen.

Siden den militante bevægelse rykkede ind i byen maj, har der været international bekymring for, at byens romerske ruiner, der står på Unescos liste over verdensarv, ville blive totalt ødelagt af de yderliggående jihadister.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip