Eksperter forbløffede efter passagerfly lander i London Heathrow med firkantet hjul

I den engelske lufthavn London Heathrow kan man døgnet rundt opleve passagerfly, der stikker snuden i vejret eller søger mod en af de mange landingsbaner ved den engelske hovedstad.

I fredags ankom en Airbus A380-800 til London fra Hong Kong, og netop dén landing har vakt opsigt hos flere eksperter i luftfart, da de ikke kan blive enige om forklaringen bag et mystisk hjul på den store maskine.

Hjulet på maskinen fra British Airways viste sig at være firkantet, hvilket har fået den civile luftfartsmyndighed til at beskrive hændelsen som 'ejendommelig', mens en ekspert fra Aeronautical Society kalder sagen for 'mystisk'.

Ifølge Daily Mail modtog piloten ved take-off en advarslen om et fald i dæktrykket på et af maskinens hjul, hvilket fik besætningen til at stikke hovederne sammen for at genoverveje flyvningen, der blev gennemført med den forudsætning, at den engelske lufthavn ville hjælpe med at få slæbt flyet hen til gaten.

Den 13 timer lange flyvetur gik problemfrit, hvilket også kan siges om selve landingen i Heathrow, hvor maskinen endda selv kunne trille fra landingsbanen og hen til gaten.

Besætningen gjorde alligevel store øjne, da de ved en inspektion fik øje på det firkantet flyhjul.

Patrick Smith er forfatter til flere bøger om flyvemaskinen – og han kan ikke helt forklare den usædvanlige form på hjulet.

- Fotoet lader til at være ægte, men jeg er usikker på, hvordan sådan noget kan ske, siger han til Aviation Herald.

En repræsentant for flyselskabet siger, at flyets passagerer aldrig var i fare til trods for det defekte hjul.

Læs også: Se den utrolige video: Kvinde føder i bilen på motorvejen, mens manden kører dem til hospitalet

- Typen A380 (flymodellen Airbus A380, red.) er ligesom andre store passagerfly designet til at være helt sikre, når man skal lande med for lavt dæktryk, siger talsmanden.

- Vores teknikere var hurtige til at skifte dækket og flyet er nu tilbage i brug, forklarer han. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip