Eksperter: Løkkes Facebook-tale vil dele brugerne

Skrevet af admin

02/01/2016

Dagens topnyheder

- Hold kæft, hvor er du grim, Lars.

Sådan lyder en af de mange svinere, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det seneste år har fået på Facebook.

Lørdag oplister Lars Løkke Rasmussen selv flere af de nedsættende bemærkninger i en alternativ nytårstale på Facebook. Her kommer han samtidig med en opfordring om at forbedre tonen.

Den opfordring kan på sigt få effekt, selv om den i første omgang vil splitte brugerne af det største sociale medie. Det vurderer to eksperter.

- Man skal ikke underkende, at Løkke rammer meget bredt, og der er heller ikke tvivl om, at de fleste politikere efterhånden er der, hvor de ønsker at der gøres noget ved problemet, siger Mads Kæmsgaard Eberholst, der er der er studielektor i kommunikation, journalistik og medier på Roskilde Universitet.

Løkkes opfordring er dog ikke nok, mener han:

- Jeg tror ikke, at politikerne kan opdrage folk med en løftet pegefinger. Det vil få en kraftigere effekt, hvis andre bakker ham op, og brugerne selv går i rette med hinanden og siger, at statsministeren har ret, siger Mads Kæmsgaard Eberholst.

Også Benjamin Rud Elberth, der er digital chef i rådgivningsvirksomheden Geelmuyden Kiese, peger på, at statsministerens opfordring i første omgang vil dele brugerne. Til TV2 News siger han:

- En lang række danskere vil mene, at det er godt, at han sætter fokus på tonen. Og så vil der være andre, som mener, at det er et udtryk for censur, og for at Løkke ikke kan tåle kritik, siger Benjamin Rud Elberth.

Han mener, at opfordringen vil få øget gennemslagskraft, hvis de politiske partier står sammen om den.

Spørgsmål: Kan han vinde kampen?

- Ja, det mener jeg godt, han kan. Nu må vi se, hvad fortsættelsen bliver. Men det kunne være at italesætte nogle dogmer for, hvordan den politiske debat skal være, siger Benjamin Rud Elberth til TV2 News.

/ritzau/