Eksperter om Clinton: Det er ved at være oppe over

Skrevet af admin

10/04/2015

Mest læste i dag

Det har været længe ventet.

At Hillary Clinton ville forsøge at blive nomineret som Demokraternes bud på USA's næste præsident. Søndag vil hun annoncere, at hun stiller op ifølge anonyme kilder, som New York Daily News og Reuters har talt med.

Stiller hun op, passer det ind i tidsplanen forud for valget, lyder det fra en kender af amerikansk politik og en forfatter til portrætbog om Hillary Clinton.

- Det er ved at være oppe over, at hun skal melde ud. Både af praktiske grunde, men også for at komme i gang, siger Derek Beach, der er lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet.

- Der er en masse ting, hun ikke kan komme i gang med i forhold til organisationen, før hun har taget en beslutning. Hendes "ground game" er enormt vigtigt, det er ved at være på tide, så det er ikke overraskende, at beslutningen kommer nu.

- Alle har forventet, at hun stiller op. En af indikatorerne er, at de andre demokrater, der kunne være et bud, ikke har meldt sig, siger Derek Beach.

Den tidligere amerikanske udenrigsminister ventes at offentliggøre sit kandidatur via video og sociale medier, når hun angiveligt begynder sin kampagne for at blive USA's første kvindelige præsident.

Netop fokus på digital kommunikation ventes at blive kernen i Clintons valgkampagne, da hun herigennem vil forsøge at få fat på de unge vælgere, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Og den udlægning er korrekt, vurderer Sarah von Essen, som er journalist og i 2007 udgav portrætbogen "Hillary Rodham Clinton".

- Hun har i lang tid kørt sig selv i stilling til en ny virkelighed. Analysen er, at hun skal have fat i de unge vælgere, og derfor ventes hun at lancere sit kandidatur på de sociale medier søndag, siger hun.

Nyhedsbureauet Reuters har talt med flere kilder nær Hillary Clinton, som bekræfter, at offentliggørelsen af præsidentambitionerne nærmer sig kraftigt. Ingen vil dog lægge sig fast på, at det sker søndag.

- Hvis hun kan mobilisere de demokratiske kvinder til at stemme, ligesom de sorte stemte på Obama (Barack Obama, USA's præsident red.), så kan Hillary forholdsvist nemt blive præsident, siger Derek Beach.

/ritzau/