Eksperter om FCM-ekstase: Stadig lang vej igen

Skrevet af admin

19/02/2016

Dagens topnyheder

FC Midtjyllands pragtresultat mod Manchester United torsdag har ikke overraskende udløst ekstase i Herning og omegn, og midtjyderne ser nu optimistisk på chancerne for at slå det engelske storhold ud af turneringen.

FCM-direktør Claus Steinlein vurderede efter kampen midtjydernes chance til at være fifty-fifty, og forsvarsspilleren Kian Hansen har lidt kækt kaldt FC Midtjylland favorit til den samlede sejr.

Men ifølge TV2's fodboldekspert Morten Bisgaard skal der stadig meget til, før midtjyderne følger resultatet op med at slå det engelske storhold ud af turneringen.

- Det er da fedt, at de melder lidt offensivt ud, og de viste jo også, at de kan være med. Men hvis de skal spille den her kamp ti gange, så vil de måske vinde den ene af dem. Så vi taler vel om fem til ti procents chance.

- Hvis Manchester United kommer ud på den måde, vi ved, de kan, og med de dygtige spillere de har, så forventer jeg da, at de vinder, siger Morten Bisgaard.

Fodboldekspert Niels Christian Frederiksen, der kommenterer fodbold for Viasat, tror også, at United-spillerne vil komme blæsende i returopgøret.

- Deres sæson har været så elendig, at de er nødt til at komme frem. Jeg sammenligner situationen lidt med kvalifikationen til Champions League, hvor de mødte Club Brügge og kom blæsende ud. Man kan godt forvente noget lignende.

- Men det er jo ikke med fartspillere som (Ryan) Giggs og (Cristiano) Ronaldo som i gamle dage. Det er med (Jesse) Lingard og (Memphis) Depay, så der er måske ikke så megen grund til uro, når United "kommer blæsende". Det er til at have med at gøre, vurderer han.

Han mener samtidig, at midtjyderne har god grund til at løbe rundt med armene over hovedet oven på den sensationelle sejr.

- Man skal have lov til at glæde sig også uden at have den nationale klaphat på. Det er en kæmpemæssig bedrift at slå Manchester United som dansk hold, specielt med baggrund i at FCM ikke har spillet en betydende kamp i næsten tre måneder, siger han.

Og selv om det bliver svært, tror han, de danske mestre har en chance for at gå videre i turneringen.

- Der er et reelt håb for, at de går videre. Men 2-1 er noget nær den smalleste margin at have med sig, for United skal bare vinde 1-0, og så er de videre. Det er man nødt til at tage med, vurderer Niels Christian Frederiksen.

FC Midtjylland spiller anden kamp mod Manchester United i Europa Leagues 16.-delsfinale 25. februar på Old Trafford.

/ritzau/