Eksperter revser nye børsplaner for populært auktionshus

Skrevet af admin

15/06/2016

Dagens topnyheder

Onlineauktionshuset Lauritz.com ønsker at komme på børsen i Stockholm i dagene omkring 22. juni. Det fremgår ifølge flere danske medier af en meddelelse til fondsbørsen tirsdag.

Lauritz.com har også offentliggjort et nyt børsprospekt og trukket det seneste tilbage, efter at noteringen 9. juni måtte aflyses i sidste øjeblik.

Der er lagt op til, at Lauritz.com-aktien skal noteres på First North-børsen i Stockholm.

Ifølge dagbladet Børsen bliver noteringskursen på 15 svenske kroner, altså en del lavere end de 19-21 svenske kroner, som var det oprindelige kursinterval.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet er lunken ved den kommende børsnotering af Lauritz.com. I en skriftlig kommentar til Berlingske skriver han:

- Lauritz har i et vist omfang fået yderligere institutionelle investorer med om bord. De kommer dog ikke - på det foreliggende grundlag, og hvis der ikke kommer nye institutioner til - op på det "normale" og stabiliserende niveau, der svarer til en fordeling mellem institutioner og private på 85/15.

Jyllands-Posten skriver, at salget af aktier maksimalt kan løbe op i en samlet udstedelse på 275 millioner svenske kroner.

Det giver ifølge avisen Lauritz.com en markedsværdi på 610 millioner svenske kroner.

Pengene fra salget skal i høj grad bruges til at rense ud i gælden hos Lauritz.com og ejer Bengt Sundstrøm, fremgår det ifølge Jyllands-Posten af prospektmeddelelsen.

Tidligere direktør for Dansk Aktionærforening Claus Silfverberg skal ikke selv nyde noget af at købe Lauritz-aktien, siger han til Børsen.

- Jeg synes, det virker meget forhastet og panisk. De har ikke lavet deres hjemmearbejde i første omgang. For mig er der ingen tvivl om, at de i første omgang måtte trække i nødbremsen, fordi institutionelle investorer, som havde antydet, at de gerne ville være med, trak sig i sidste øjeblik, siger Silfverberg.

/ritzau/