Eksperter sætter spørgsmålstegn ved fleksjob

Regeringen og Enhedslisten er alt for optimistiske, når de regner med at kunne skabe 13.500 fleksjob frem mod 2016, lyder det fra eksperter ifølge Politiken.

De mange fleksjob fungerede som et plaster på såret for regeringens støtteparti i forbindelse med de netop overståede finanslovforhandlinger, hvor det ikke lykkedes Enhedslisten at få hovedkravet om en løsning på dagpengeproblemet igennem.

- 13.500 job lyder voldsomt - det er en væsentlig forøgelse af den gruppe, der i dag er i fleksjob, siger Helle Holt, der seniorforsker ved SFI, det nationale forskningscenter for velfærd, til Politiken.

Også Dansk Arbejdsgiverforening, som skal ansætte de personer, der på grund af nedsat arbejdsevne, har behov for et fleksjob, tvivler på, at det kan lade sig gøre at nå op på 13.500 fleksjob.

- Tallet virker grebet ud af den blå luft. Det skal nok lykkes at skabe nogle fleksjob, men det er en vanskelig tid, så kan det være svært i et større omfang at ansætte fleksjobbere, siger underdirektør Erik Simonsen til Politiken.

De mange stillinger skal blandt skabes ved at give virksomheder en kontant bonus på 25.000 kroner for at ansætte en person i fleksjob. I finansloven er der afsat 465 millioner kroner til området over de næste tre år.

Selvom det glæder Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere, at der bliver gjort en indsats, er der også en vis skepsis at spore hos formand Hans Dankert:

- Vi vil i høj grad sætte spørgsmålstegn ved, om det er realistisk at skabe 13.500 fleksjob. De vilkår, som reformen giver, er, at folk skal ud at konkurrere med raske på arbejdsmarkedet, siger han til Politiken.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) erkender, at antallet 13.500 er et skøn.

Dagens Gossip