Eksperter: Skat skal opsøge uheldige husejere

Skat har begået så store fejl i ejendomsvurderingerne, at alle boligejere skal have ret til at få afgørelsen prøvet, selv om klagefristen udløb 1. juli 2012.

Det vurderer eksperter over for Politiken ovenpå Rigsrevisionens graverende kritik, der onsdag udløste en næse af de større til i alt seks ansvarlige skatteministre siden 2003.

Skat overvurderede værdien af mere end fire ud af 10 parcelhuse, der skiftede ejer i andet halvår af 2011, og her må Skat selv opsøge de respektive sælgere og købere for at sikre sig, at de ikke har opkrævet og fremadrettet opkræver skat på ulovligt grundlag, siger lektor i skatteret på Aalborg Universitet Thomas Rønfeldt:

- I 41 procent af tilfældene er værdifastsættelsen ulovlig, og der må Skat ud af busken og sikre sig, at de ikke opkræver skat på baggrund af en ulovlig afgørelse, siger han til Politiken.

Professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet Michael Gøtze supplerer:

- Skat har pligt til at undersøge, om der er sager, der skal genoptages. Det er ikke det samme som, at alle sager skal det.

- Men hvis der er grove fejl som for eksempel dårlig sagsoplysning - og det er netop dét Rigsrevisionen blandt andet peger på - så vil der i mange tilfælde være pligt til genoptagelse, siger han til Politiken.

Enhedslisten sagde onsdag, at de tusindvis af boligejere, som har betalt for meget i skat på grund af for høj offentlig ejendomsvurdering, skal have lov til at klage.

Partiet vil lægge pres på regeringen for, at klagefristerne over de offentlige vurderinger bliver suspenderet.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har slået fast, at det ikke er muligt at klage over vurderinger fra tidligere år. Han har dog bedt Skatteministeriet vurdere, om der alligevel kan være grundlag for at åbne for klagebehandling af de tidligere ejendomsvurderinger.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip