Eksperter: Suarez får en sidste chance i Liverpool

En bizar handling og en hård straf fra det engelske fodboldforbund, hvis disciplinærudvalg blev særdeles familiære med Liverpools problembarn, da Suarez havnede i en racismesag i 2011.

Dengang endte det med otte spilledages karantæne, hvilket medfører en bemærkelsesværdig statistik: siden sit skifte til Liverpool i januar 2011 har Luis Suarez misset 20 Liverpool-kampe på grund af karantæne.

Mikkel Bischoff, tidligere Manchester City-spiller og Premier League-kommentator for 6'eren, er overbevist om, at Liverpool holder på Suarez - men kun indtil han dummer sig igen.

- Han er på sin allersidste chance i Liverpool nu. Klubben må have lært af de fejl, de begik i racismesagen, hvor de bakkede ham ubetinget op. Denne gang har de taget afstand og givet ham en bøde. Det gør de selvfølgelig på grund af deres brand. Men de kan ikke tage flere chancer med ham nu, vurderer Mikkel Bischoff.

Han betegner Luis Suarez' opførsel som 'skandaløs'. Særligt fordi Liverpool-angriberen lavede samme nummer som Ajax-spiller i november 2010, da han bed PSVs Otman Bakkal og fik syv spilledages karantæne.

- Jeg synes, det reaktionsmønster, som Suarez viser, er så langt væk fra normal adfærd, at det er rigtig godt, at han straffes hårdt. Han er den dårligste rollemodel overhovedet. Hvad tænker børn ikke, når de ser ham bide sine modstandere?, spørger Mikkel Bischoff.

Forfatter og fodboldkommentator på Canal 9, Niels-Christian Frederiksen, mener derimod at straffen er for voldsom. Men han er enig i, at Liverpool har et stort problem i Luis Suarez.

- Jeg tror ikke, grænsen er nået endnu. Jeg vil eksempelvis ikke sætte ham i bås med en mand som Joey Barton, for det, Barton lavede for Queens Park Rangers mod Manchester City (i sidste spillerunde af sidste års Premier League, red.) overstiger langt det her, siger Niels-Christian Frederiksen.

Han tror, at Liverpool holder på Suarez, blandt andet fordi uruguayaneren har haft held til at overbevise Liverpool-ledelsen om, at hans racismedom var overdrevet.

- Han blev dømt for at sige 'negrito', men det siger de i Uruguay og særligt i Argentina, hvor jeg har været meget. Jeg bliver kaldt El Polaco, som betyder polakken. Du får bare nogle tilnavne, og det mener de ikke så meget med. Uden at ribbe op i den gamle sag tror jeg, at han har fået dem overbevist om, at den ikke var så slem, siger Niels-Christian Frederiksen.

Luis Suarez har om nogen været Liverpools talisman i år med 23 Premier League-mål. Nu har han scoret sit sidste i et godt stykke tid.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip