Eksperter: Supertrio er årsag til Barcelonas mesterskab

Med en sejr på 3-0 ude over Granada lørdag genvandt FC Barcelona det spanske mesterskab. Luis Suarez scorede alle tre mål, og hovedårsagen til Barcelonas titel skal ikke mindst findes hos holdets fronttrio.

Det sydamerikanske triumvirat med Luis Suarez (40 mål), Lionel Messi (26) og Neymar (24) har stjålet billedet i endnu højere grad end i sidste sæson.

- Dette hold er ikke det smukkest spillende Barcelona-hold, man nogensinde har set. Men der er ingen tvivl om, at de tre oppe foran er den bedste angrebstrio, Barcelona nogensinde har haft.

- Barcelonas spil på den forreste tredjedel af banen har været af en anden verden, men det har deres midtbanespil og kombinationsspil ikke været, siger ekspertkommentator for 6'eren Morten Bruun.

- Deres forsvarsspil har heller ikke været lige så stærkt som i sidste sæson. De har lukket en del flere mål ind, og det var i nogen grad forsvaret, der gjorde, at de røg ind i en krise. I en stribe kampe lukkede de to mål ind, tilføjer Bruun.

Også idéhistoriker og fodboldkommentator Asker Hedegaard Boye ser en stor afhængighed af fronttrioen Suarez, Messi og Neymar.

- I dag er Barcelona et stærkt hold med mange stærke spillere plus tre ekstraordinære verdensklassespillere. Hvis man piller to af de tre ud, så har man et helt andet fodboldhold.

- De har været forskånet for skader og spiller alle tre hver gang, hvilket er ret afgørende for, at Barcelona fungerer.

- Det var ikke lige så afgørende under Pep Guardiola (Barcelonas tidligere træner, red.), om Messi, Thierry Henry og Samuel Eto'o spillede hver gang. I dag har vi nærmest med en tremandshær at gøre i nogle kampe, siger Asker Hedegaard Boye.

Morten Bruun mener, at Barcelona generelt har været for afhængig af sine stamspillere i denne sæson, mens reserverne - med Sergio Roberto som undtagelsen - ikke har imponeret.

- Jeg tror, at vi kommer til at se Barcelona styrke bredden på holdet.

- Klubben har nok haft en oplevelse af at være alt for sårbar, når idealopstillingen ikke spillede - selv i kampene mod nogle af de lidt mindre hold i den spanske liga, siger Bruun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip