Eksperter: Venstres revisor har problematisk dobbeltrolle

Skrevet af admin

29/09/2014

Dagens topnyheder

Det er problematisk, at den revisor, der i flere år har kontrolleret og godkendt Venstres partiregnskab, samtidig assisterer partiet i økonomiske problemsager - ligesom han i over 23 år har været medlem af partiet.

Det fastslår flere ledende revisionseksperter overfor Berlingske.

- Når en revisor både assisterer samtidig med, at han afgiver erklæring om uafhængighed, mens han er medlem af netop Venstre, så er der jo mange elementer, der peger i retning af, at man kan spørge: Hvordan kan han være uafhængig?, siger juraprofessor Lars Bo Langsted, der forsker i den retslige regulering af revisorbranchen på Aalborg Universitet, til Berlingske.

Det er revisor og mangeårig partner i Deloitte Flemming Heden Knudsen, der i 13 år har haft ansvaret for den objektive og uafhængige revision af Venstres partiregnskab.

Det problematiske består imidlertid i, fastslår eksperterne, at selvsamme revisor i flere tilfælde har assisteret Venstre og partiformand Lars Løkke Rasmussen, når der er sat spørgsmål ved partiets eller formandens økonomiske forhold.

- Helt grundlæggende så er det en trussel mod revisors uafhængighed, siger professor Kim Klarskov Jeppesen, der er leder af revisoruddannelsen på CBS, til Berlingske.

Flemming Heden Knudsen selv kan ifølge Berlingske ikke se det problematiske i sin tilknytning til Venstre og det faktum, at han ikke nøjes med at tage sig af den uafhængige kontrol med partiets regnskab.

Venstres partisekretær, Claus Richter, mener heller ikke, at der er noget at komme efter.

/ritzau/