Eksperter: Yasser Arafat døde af en infektion

Franske eksperter, som har foretaget en undersøgelse af Yasser Arafats jordiske rester, slår tirsdag fast, at den palæstinensiske eksleder døde af alderdom efter en infektion.

Det oplyser de franske medier RTL og France Inter.

De franske eksperters rapport indikerer ifølge RTL ikke med sikkerhed noget om, hvorvidt det radioaktive stof polonium kan have spillet en medvirkende årsag.

Undersøgelser af Yasser Arafats jordiske rester viser ifølge en kilde, som France Inter har talt med, at han "døde af alderdom som følge af en infektion."

Nyhedsbureauet AFP citerer en anonym ekspert for, at man "udelukker forgiftning" af Yasser Arafat.

Fundet af polonium i den tidligere PLO-leders krop i forbindelse med en anden undersøgelse har ellers givet næring til teorier om forgiftning.

Tidligere tirsdag lød det således fra en palæstinensisk efterforsker, at man meget snart vil afsløre identiteten på de folk, som man mener, står bag drabet på Yasser Arafat.

Ekslederen var præsident for det palæstinensiske selvstyre fra 1994 til 2004, da han døde efter at være blevet syg i sit hovedkvarter i Ramallah under israelsk belejring.

Yasser Arafat døde på et militærhospital i en forstad til Paris.

Den afdøde palæstinensiske leders enke, Suha Arafat, sagde i begyndelsen af november på baggrund af en schweizisk undersøgelse, at hendes mand var blevet forgiftet.

Siden oplyste eksperterne bag undersøgelsen af ekslederens lig, at man hverken kunne bekræfte eller afkræfte påstanden om, at polonium-210 var årsag til Arafats død.

- Vi kan ikke slå fast, at polonium var kilden til hans død - vi kan heller ikke udelukke det, sagde professor Francois Bochud fra Lausannes universitet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip