Eksperterne bekymrer sig for Rasmus Lauge

Kroaten fra HSV Hamburgs Champions League-vindere kommer først til Kiel næste sommer, men Rasmus Lauges udsigt til spilletid skygges allerede af klubbens to etablerede verdensstjerner, tjekken Filip Jicha og islændingen Aron Palmarsson.

Rasmus Lauge har givet udtryk for, at han synes, det er superfedt, at Kiel har hentet Duvnjak, og ingen skal synes, det er synd for ham.

Andre er dog mere bekymrede for Lauges muligheder for spilletid i det nye Kiel-setup, og TV2s håndboldekspert Bent Nyegaard minder om, hvordan det gik en anden spiller fra Bjerringbro-Silkeborg, stregspilleren Milutin Dragicevic, der lod sig friste til at skifte til Kiel i 2010.

- Alfred Gislason (Kiels islandske træner, red.) tog jo den bedste stregspiller i Danmark, Milutin Dragicevic, til Kiel og lod ham sidde på bænken i tre år. Han rørte stort set ikke banen, fordi den anden stregspiller, de havde, var bedre, siger Bent Nyegaard med henvisning til Marcus Ahlm.

Men kan det samme ske for Lauge? At også han bliver 'offer' for Kiel-trænerens trend med at lade de bedste få stort set al spilletiden.

- Det er svært at diskutere med Alfred Gislason om, hvad der er rigtigt og forkert med det cv, han har. Men der er spillere, der er kommet ned til ham, som ikke har været i nærheden af at se banen. Lauge skal nok få chancen, men det er lige ud af landevejen. Hvis du ikke leverer, spiller du ikke. Og med Duvnjak, Jicha og Palmarsson i det samme område, hvor du selv gerne vil spille, skal man da lige tænke sig om, siger Nyegaard.

Jeppe Haugaard, der er håndboldekspert på TV3 Sport, har fra start ment, at Rasmus Lauges klubskifte var af det gode. Men nu er der grå skyer i horisonten.

- I hans karriere er han startet med at have alt for meget ansvar alt for tidligt, som jeg ser det. Han har ikke haft et miljø, hvor der var fokus på hans egen personlige udvikling. Han har skullet bære en kæmpe rolle på BSVs hold. I Kiel ville han møde et inspirerende miljø hos nogle spillere, han kan lære en masse af. Og så kunne spilletiden komme hen ad vejen. Men med Duvnjaks ankomst om et år, bliver det selvfølgelig sværere, siger Jeppe Haugaard, der mener, at Lauges udvikling den første sæson, inden Duvnjak kommer, bliver afgørende.

- Det er klart, at er udsigterne for spilletid dårlige, når vi går ind i næste sæson, så skal han søge at komme et sted hen, hvor han kan få spilletid. Et års læretid er fint nok, men det skal ikke være år efter år, så Lauge skal forholde sig kritisk til sin situation, når vi er et år længere fremme, siger Haugaard.

Landstræner Ulrik Wilbek erkender blankt, at han er overrasket over, at Duvnjak skifter til Kiel.

- Dernæst tænker jeg, at det er godt, det først er om et år. Så har Rasmus jo tid til at vise, hvad han kan. For det er altså nogle rigtigt stærke spillere, Aron Palmarsson og Duvnjak. Men Palmarsson er skadet, og der går lidt tid, før han er helt frisk i den kommende sæson, og derfor skal det hele bygges op omkring Lauge i starten - og det er en kæmpe fordel for ham, siger Wilbek, der dog også mener, at Rasmus Lauge er under pres for at vise sit værd i sin første sæson.

- Ja, men sådan er det jo, hvis man vælger at spille i en klub som Kiel, siger landstræneren.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip