Eksplosion rammer italiensk konsulat i Kairo

Islamisk Stat har taget skylden for en bilbombe, der lørdag morgen raserede det italienske konsulat i Egyptens hovedstad, Kairo.

Det kan tyde på, at den yderliggående militante gruppe i stigende grad er begyndt at rette sine angreb mod udlændinge og udenlandske mål i Kairo.

- Med Guds velsignelse lykkedes det Islamisk Stats soldater at sprænge en bombe i en parkeret bil med 450 kilo sprængstoffer ved det italienske konsulats hovedkvarter i det centrale Kairo, skriver Islamisk Stat på Twitter.

Samtidig anbefaler gruppen, at muslimer holder sig væk fra lignende steder, fordi Islamisk Stat anser, at det er "legitime mål".

En forbipasserende blev dræbt og ni andre såret ved eksplosionen, blandt dem en politimand, siger en talsmand for det egyptiske sundhedsministerium.

Konsulatet var lukket, da eksplosionen, som kunne høres over store dele af den egyptiske hovedstad, rev facaden af bygningen.

Eksplosionen skete omkring klokken 6.30 lørdag morgen.

Italien var hurtigt ude med en fordømmelse af angrebet.

- Italien vil ikke lade sig skræmme, siger udenrigsminister Paolo Gentiloni.

Han tilføjer på Twitter, at der ikke er italienere blandt ofrene.

Militante islamister har gennemført en lang række angreb og dræbt hundreder af politifolk og soldater, siden hæren væltede præsident Mursi i juli 2013 - først og fremmest på Sinai-halvøen.

Lørdagens angreb er det første under urolighederne, der er rettet mod en udenlandsk repræsentation.

Men diplomater har fortalt nyhedsbureauet AFP, at politiet for flere måneder siden advarede dem om, at ambassader kunne være mål for angreb.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip