Eksplosion rammer tæt ved militært anlæg i Istanbul

Skrevet af admin

12/05/2016

Dagens topnyheder

Et køretøj er eksploderet i nærheden af en militærkaserne i udkanten af Istanbul. Den tyrkiske millionby har været udsat for flere angreb i det seneste år.

Eksplosionen skete i forstaden Sancaktepe, der ligger i den asiatiske del af byen og langt fra det historiske centrum.

Der er syv sårede, oplyser den lokale borgmester ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vore borgere bliver behandlet på hospitalet. Syv personer er lettere såret af knust glas. Seks af dem er soldater, en er civil, siger borgmester Ismail Erdem i Istanbul-forstaden til CNN Türk.

Eksplosionen sendte sort røg til himlen omkring klokken 16 dansk tid. Det er omkring det tidspunkt, at personalet hver dag forlader kasernen.

Det er endnu uklart, hvad der fik køretøjet til at eksplodere, men i første omgang vækker det mistanke om, at der er tale om endnu et angreb fra militante kurdiske grupper.

Tidligere på året har en kurdisk gruppe ved navn Frihedshøgene (TAK), påtaget sig skylden for to andre bilbomber, der eksploderede i hovedstaden, Ankara.

Både Istanbul og særligt Ankara har de seneste måneder været ramt af flere bomber. Siden januar er omkring 80 mennesker dræbt, og Tyrkiet er i forhøjet beredskab.

Tidligere på ugen blev tre personer lettere såret ved en eksplosion nær et busstoppested i Istanbul.

I marts blev mindst fem dræbt og adskillige såret, da en selvmordsbomber angreb i en travl butiksgade i Istanbul.

Og i januar blev 10 personer dræbt - de fleste af dem tyskere - i et selvmordsangreb ved en populær plads med mange turister.

/ritzau/Reuters