Eksplosion ryster Istanbul og sårer flere

En bilbombe rettet mod en politibus rystede tirsdag morgen et centralt område i den tyrkiske storby Istanbul og dræbte mindst 11 mennesker.

Fire personer, der mistænkes for at stå bag, er anholdt.

Syv politifolk og fire civile er dræbt af bomben. 36 er såret, heraf tre meget alvorligt, fortalte byens guvernør, Vasip Sahin, på tyrkisk tv.

Midt på eftermiddagen meddeler politiet, at fire personer er anholdt. De mistænkes for at have medvirket til eksplosionen.

De er blevet ført til politiets hovedkvarter for at blive afhørt, skriver nyhedsbureauet Anadolu. Der er ikke yderligere detaljer.

Ingen har umiddelbart taget ansvaret for attentatet. Men præsident Recep Tayyip Erdogan peger på, at det kan være den kurdiske oprørsorganisation PKK, som står bag.

- Vi vil bekæmpe terrorismen uden ophør og lige til enden, siger han.

Men også Islamisk Stat har tidligere stået bag blodige angreb i Tyrkiet.

Eksplosionen skete nær et busstoppested i det centrale distrikt Vezneciler, som ligger nær byens historiske kvarter med mange turister.

Ifølge lokale medier var der tale om en fjernstyret bilbombe. Den blev udløst, da en politibus kørte forbi

Distriktet Vezneciler er et forretningsområde og hjemsted for Istanbuls universitet. Det ligger tæt på flere store turistmål som blandt andet Den Store Bazar.

I sidste måned blev mindst otte mennesker, heriblandt flere soldater, såret, da en fjernstyret bilbombe rettet mod et militært køretøj eksploderede i Istanbul. PKK tog skylden for angrebet.

12. januar døde 12 tyske turister i et bombeangreb i hjertet af Istanbuls turistområde. Myndighederne mener, at Islamisk Stat stod bag.

Den militante gruppe menes ligeledes at stå bag et angreb 19. marts på Istanbuls store shoppinggade Istiklal. Her blev mindst tre israelere og en iraner dræbt.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip