To eksplosioner dræber 80 under demonstration i Kabul

Islamisk Stat har taget skylden for et dobbelt bombeangreb lørdag i Kabul, hvor mindst 80 er meldt dræbt. Flere end 200 er såret, meddeler indenrigsministeriet i Afghanistan.

De dræbte og sårede er kørt til hospitaler i byen.

Ambulancer har haft svært ved at nå frem til bombestedet, da politiet har blokeret veje med store containere for at forhindre demonstrationer ved præsidentens bolig.

- Ifølge de foreløbige oplysninger blev angrebet udført af tre selvmordsbombere, oplyser indenrigsministeriet.

De to af gerningsmændene udløste deres sprængstoffer, mens den tredje blev skudt ned af sikkerhedsstyrker, inden han nåede at bringe sin bombe til sprængning.

Hvis det bekræftes, at Islamisk Stat står bag, vil det være det første større angreb, gruppen har gennemført i den afghanske hovedstad. Hidtil har gruppen holdt sig til den østlige provins Nangarhar.

Angrebet var rettet mod en større protest mod etableringen af et højspændingsnet, der skal passere igennem landet.

De fleste af de mennesker, der deltog i demonstrationen, er medlemmer af hazara-minoriteten, skriver nyhedsbureauet dpa. De er utilfredse med, at højspændingsnettet ikke dækker Bamiyan-provinsen, hvor der er omfattende elektricitetsmangel.

Bombeangrebet har tilsyneladende til formål at så splittelse i et land, der ellers er kendt for, at sunni- og shiamuslimer lever i relativ harmoni.

- Det forfærdelige angreb mod en gruppe fredelige demonstranter viser den totale foragt, væbnede grupper har for menneskers liv, siger Amnesty International i en pressemeddelelse.

- Sådanne angreb er en påmindelse om, at konflikten i Afghanistan ikke er ved at trappe ned, men derimod eskalerer.

Det amerikanske udenrigsministerium fordømmer i en udtalelse det blodige angreb og tilføjer, at USA vil tilbyde den afghanske præsident, Ashraf Ghani, hjælp til efterforskningen.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip