Ekspropriationerne: Ikke meget tid til forhandlinger

Når ekspropriationskommissarius Mette Plejdrup Nielsen med følge kommer til lokalområdet for at ekspropriere ejendomme og arealer til det nye dobbeltspor Vamdrup-Vojens, så har hun åbenbart stort set på forhånd prissat, hvad staten vil betale til de berørte lodsejere.

Statens ekspropriations kommission kommer til området, hvor der eksproprieres ved Bastrup Skovvej og Krageredevej i Bastrup. Og næste tirsdag, den 21. januar, dukker kommissionen så op i Vamdrups Bymidte med mødested ved ejendommene Torvet 2 og 4.

- Ja, vi er naturligvis forberedte, når vi møder lodsejerne, men det er principielt sådan, at sagerne først afgøres endeligt på åstederne under selve ekspropriationsforretningerne, understreger Mette Plejdrup Nielsen over for Vamdrup Netavis.

Hun afviser, at sagerne er afgjort på forhånd. Men ifølge et tidsprogram for de kommende mange ekspropriationer fremgår, at der kun er afsat meget kort tid til egentlige forhandlinger med de implicerede lodsejere eller andre, som måtte blive berørt.

- Programmet er stramt, men det er fastsat ud fra de erfaringer, vi har gjort fra andre lignende ekspropriationer, siger Mette Plejdrup Nielsen.

Alene i Vamdrup bymidte skal der foretages ikke mindre end 24 ekspropriationssager tirsdag den 21.januar. Og skal alle afklares i tidsrummet fra klokken 14.00 og et par timer frem.  Andre steder er der fx kun afsat en time til afvikling af fire til fem forretninger.

Der satses fra kommissionen, at der skal træffes afgørelse i alle enkeltsager på stedet. Skulle der imideltid være lodsejere, som ikke er tilfredse med kommissionens tilbud henvises de med eventuelle klager til en taksationskommission.

Sådan foregår det

Den normale procedure for den slags statslige ekspropriationsforretninger, som finder sted her i området, foregår i to dele omfattende besigtigelser ude og inde. Herefter får den enkelte lodsejere, mulighed for selv at fremlægge eget erstatningskrav, og det anbefales, at det også sker på stedet.

Ekspropriationskommissionen består af fem udpegede medlemmer. Derud over er kommissionens landinspektør og sekretær til stede, samt en repræsentant fra kommunen og fra anlægget.

I sidstnævnte tilfælde fra BaneDanmark. Endvidere er de enkelte implicerede lodsejere skriftligt anmodet om at møde frem til angivne tidspunkter og mødesteder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip