Ekstra Bladet fyret ikke yderligere efter kildeskandale

Ekstra Bladet har onsdag trukket et stort antal sportsartikler tilbage.

Det sker, fordi Ekstra Bladet købte artikler af tvivlsom karakter fra det hollandske bureau Hakkie-Tikkie Media i 2010 og 2011.

Derfor har avisen onsdag trukket i alt 16 artikler tilbage.

- Vi kan ikke stå inde for de interview, for vi kan ikke finde forfatterne bag, så vi er nødt til at trække dem tilbage. Vores kildetjek var simpelthen ikke godt nok, siger Poul Madsen på et pressemøde.

Journalist Michael Qureshi har allerede mistet sit arbejde, men ikke flere fyres, fortæller Poul Madsen.

Hakkie-Tikkie kontaktede i 2010 Ekstra Bladet, da man ville tilbyde avisen at købe en række artikler for mellem 250 og 350 euro. Artiklerne købt fra bureauet er nu trukket tilbage af Ekstra Bladet, fordi skribentens identitet ikke kunne bekræftes.

Poul Madsen og Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, erkender, at man ikke har været kritisk nok, da man købte artiklerne.

- Paraderne har været for langt nede i de her tjek, fordi der ikke var meget på spil i de her interview. Men det var store stjerner, der medvirkede, forklarer Allan Olsen.

Journalisten Michael Qureshi blev i sidste uge bortvist, efter at TV3 Sport i et indslag kunne fortælle, at han i flere tilfælde havde brugt fiktive kilder i sine historier.

Michael Qureshi forklarer, at kilderne i artiklerne findes, men at han havde givet dem opdigtede navne for at skjule deres identitet.

Han nægter dog at lægge deres sande identiteter frem for sin tidligere arbejdsgiver.

Poul Madsen forklarer på pressemødet, at sagen om Qureshi og Hakkie-Tikkie ikke får personlige konsekvenser for andre end Michael Qureshi.

- Hvis jeg er blevet snydt, så er jeg enten dum, eller også er man så sofistikeret, at jeg ikke kunne forestille mig det. Så hvis du spørger mig, om der er nogle, som skal fyres, så er svaret nej.

- Ja, Allan (Olsen, red.) skulle måske have været skarpere nogle gange - det skulle jeg nok også - men vi er blevet snydt, og det, mener jeg, ikke bør have konsekvenser, slår Poul Madsen fast.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip