Ekstrem varme: Kampe stoppet ved Australian Open

Spillet på mange af tennisbanerne ved grand slam-turneringen Australian Open stod tidligt torsdag dansk tid stille i mere end fire timer.

Med over 41 grader målt ved 13-tiden var det for varmt til at fortsætte spillet på de udendørs baner, og taget måtte rulles over de største arenaer, besluttede turneringsledelsen.

Det betød blandt andet, at Caroline Wozniacki slap for den bagende sol, da hun spillede sin kamp under taget på den største bane, Rod Laver Arena.

Temperaturerne toppede i løbet af eftermiddagen på 43,4 grader, og det var ikke muligt at genoptage spillet på de udendørs baner før klokken seks.

Vejrguderne var dog fortsat ikke samarbejdsvillige. For mindre end to timer senere blev spillet igen afbrudt. Denne gang på grund af lyn og regn.

Flere spillere har været efter arrangørerne for at lade dem stege i heden de seneste dage, og de var derfor tilfredse med, at der endelig blev gjort noget for at skåne dem.

- Jeg tror, at alle er enige om, at det af og til har været for varmt, siger femteseedede Agnieszka Radwanska, der vandt sin kamp over Olga Govortsova 6-0, 7-5 under taget på den andenstørste bane, Hisense Arena.

- Nogle af pigerne kan ikke engang tale efter kampen eller træningen. Du kan se, hvem der lige har spillet en kamp. De er helt røde, fortæller hun.

- I dag var det meget, meget svært. Selv indenfor var det helt åndssvagt, siger hun.

Beslutningen om at standse spillet bliver taget af turneringens overdommer Wayne McKewen.

Det sker på baggrund af en række faktorer og ikke blot temperaturen. Luftfugtighed og vind spiller også ind.

Tirsdag, hvor temperaturen nåede 42,2 grader, kollapsede canadieren Frank Dancevic i sin kamp i første runde. Han beskyldte efterfølgende arrangørerne for at tvinge spillerne til at spille under "inhumane" forhold.

Verdens nummer 34, kroaten Ivan Dodig, var den 10. spiller, der gav op på grund af varmen i løbet af hedebølgens første tre dage. Han frygtede for sit liv, sagde han.

De varme temperaturer fortsætter fredag, hvorefter den falder til omkring godt 20 grader i weekenden.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip