EL: Aarhus Kommune skyld i underbetaling

Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, ser ikke noget forkert i, at 45 ledige bygge- og anlægsarbejdere i 3F i Aarhus ikke vil arbejde for mindstelønnen for at lægge fortov. Det job er nemlig normalt bedre betalt. I stedet er jobbene gået til polske håndværkere.

- De 125 kroner i timen kan en dansker jo ikke leve af, siger faglig sekretær Niels Eliasen fra Anlæg og Byg hos 3F i Aarhus. Ifølge Jyllands-Posten lader Aarhus Kommune en underentreprenør lægge nye fortove ved hjælp af polsk arbejdskraft til en overenskomstmæssig timeløn på 125 kroner.

Per Clausen vender skytset mod kommunen.

- Det er forkasteligt, at Aarhus Kommune understøtter arbejdsgivere, som medvirker til at undergrave de løn- og arbejdsforhold på det danske arbejdsmarked, som danske lønmodtagere har kæmpet for i rigtig mange år, siger Per Clausen.

- Arbejdsgiveren vil ikke ansætte danskere, fordi han ikke vil give den løn, man sædvanligvis får for den slags arbejde i Aarhus-området. Han vil presse lønnen ned på minimumlønnen. Derfor ansætter han folk fra Polen, mener Per Clausen.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen, synes derimod, at 3F kraftigt bør opfordre de 45 ledige aarhusianske medlemmer til at tage job til mindstelønnen.

- Det er bedre at have et job end at gå ledig. Jobbet kan bidrage til, at man optjener dagpengeret igen. Det handler om, at de ledige skal søge de job, der er. Det skal 3F opfordre sine medlemmer til at gøre, siger Hans Andersen.

Dansk Folkepartis René Christensen kritiserer 3F.

- I den konkrete sag siger den lokale faglige sekretær for 3F, at man som dansker ikke kan leve for 125 kroner i timen, men sandheden er nok snarere, at 3F har sagt til sine medlemmer, at de ikke skal tage det pågældende arbejde, tror René Christensen.

/ritzau/

Dagens Gossip