EL: Ansæt socialrådgivere i børnehaverne

Det er nødvendigt med en tidlig indsats over for landets udsatte børn.

Det mener Enhedslisten, der derfor foreslår, at man ansætter omkring 600 socialrådgivere, der skal ud i landets daginstitutioner.

Forslaget tager partiet med til forhandlingerne om næste års finanslov.

- Vi ser desværre alt for ofte, at børn og unge først får hjælp, når de sociale problemer har vokset sig så store, at det er meget svært at få hånd om dem, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til DR Nyheder.

I København har man siden 2011 haft forsøg med socialrådgivere i daginstitutionerne, og resultaterne har været så gode, at Enhedslisten nu mener, at det skal bredes ud til hele landet.

- Ved at sende socialrådgiverne ud i børnehaverne, så har vi mulighed for at spotte problemerne, før det går galt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Den samlede pris for de 600 socialrådgivere vil ifølge partiet være cirka 270 millioner kroner årligt.

Forslaget er en del af Enhedslistens hovedkrav til finanslovsforhandlingerne - en genopretning af velfærden, som partiet kalder det.

Det skal ske ved at ansætte 8.000 ekstra personer i den borgernære velfærd - heriblandt socialrådgiverne.

Samlet set løber prisen for Enhedslistens krav op i 2,5 milliarder kroner. Alligevel kalder Johanne Schmidt-Nielsen udspillet beskedent.

- Det er ikke et udspil, der kan rette op på den store skade, som krisen har betydet for vores velfærdssamfund. Vi har mistet langt flere medarbejdere i kernevelfærden, end hvad man får ud af det her udspil, men det er et forsøg på at starte en genopretning, og det er der behov for, siger hun til DR Nyheder.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er umiddelbart skeptisk over for forslaget. Han mener ikke, at kravet om de 8.000 ansatte er realistisk.

- Min opgave som finansminister og som socialdemokrat er at holde en balance i tingene, så vi investerer i noget af det, vi lægger vægt på holdningsmæssigt, men så der også er styr på økonomien, siger han.

Forhandlingerne om næste års finanslov begynder i dag, hvor Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er inviteret over i Finansministeriet til de indledende forhandlinger.

Først onsdag i næste uge er det Venstres tur til at forhandle med regeringen.

 

Redaktionel kontakt:

DR Nyheder

tlf.: 35204815

 

 

**** DETTE STOF ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF ANDRE ****

//Betingelser for aflevering til Ritzaus citattjeneste:

- Stof på Ritzaus citattjeneste er udsendt på ansvar af det citerede/afsendende medie.

- Stof til Ritzaus citattjeneste skal afleveres som færdigredigeret citathistorie (inkl. kildehenvisning) i en sådan form, at Ritzaus abonnenter frit og uredigeret kan anvende hele teksten med kildehenvisning.

 

Deeplink i Citattjenesten:

Afsendermedier kan henvise til den indtastede artikel eller artikelkompleks på eget site ved nederst i brødtekstfeltet at indtaste link/URL (f.eks.: Læs mere på http://www.XXmedie.dk/artikelXX )

Modtagermedier opfordres til at bringe linket ifm. publicering på digitale platforme.

 

//Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus citattjeneste:

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- Et citat må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie citatet kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der anvender materialet - også hvor afsender måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved aflevering.

- Ritzau må ikke krediteres for citatet eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

 

Dagens Gossip