EL: Bandeudspil er panik og populisme

Sådan lyder det fra Enhedslisten, som giver udspillet hårde ord med på vejen.

»Venstres udspil er ren populisme. Selvfølgelig bliver vi alle sammen bange, når bandekonflikten er eskaleret, som den er. Og derfor forsøger Venstres retsordfører (Karsten Lauritzen (V), red.) nu også at fremstå som en handlekraftig politiker. Men det er panikløsninger, og det er det sidste, vi har brug for,« siger retsordfører Pernille Skipper (Ø) i en pressemeddelelse.

Venstre foreslår i sit udspil, at man indfører strammere udvisningsregler for bandefolk; et øget fokus på bandemedlemmer, der modtager sociale ydelser; hårdere straffe for bandekriminalitet; og at politiet bør nedprioritere indsatser som eksempelvis cykelrazziaer for at stramme grebet om banderne.

Enhedslisten mener, at politiet allerede prioriterer indsatsen mod bander højt, men det handler ifølge partiet om det lange, seje træk.

»Det vigtigste er og bliver at stoppe fødekæden til banderne. Og det sker altså ikke ved at komme med en række forhastede indslag, som Venstre gør i dag,« siger Pernille Skipper.

»Hvis vi ikke satser på de brede og langsigtede indsatser, får vi ikke løst problemerne ved roden. Og det eneste, vi får ud af Venstres forslag, er en dårligere trafikkontrol, som risikerer at vende den positive udvikling, der har betydet, at der ikke i 30-40 år er så få, der bliver dræbt i trafikken som i dag,« siger hun.

Dagens Gossip