EL: Bødskov skal bekæmpe overvågning af Danmark

Det fastslår Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), der vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at spille en aktiv rolle i bekæmpelsen af USAs indsamling og lagring af data, som blev afsløret af The Guardian og Washington Post i sidste uge.

»Vi vil stille nogle spørgsmål til justitsministeren, forsøge at få en afklaring og selvfølgelig opfordre til at få stoppet USAs adgang til at overvåge danske borgere. Det er ikke acceptabelt,« siger Pernille Skipper.

Den amerikanske regering har ifølge Dagbladet Information brugt det forpurrede terrorangreb på Morgenavisen Jyllands-Posten i 2009 som argument for efterretningsagenturet NSAs omfattende overvågning af borgere. Men selv hvis det forholder sig sådan, ønsker Enhedslisten ikke amerikanske tilstande på området.

»Man skal selvfølgelig gøre, hvad man kan for at bekæmpe terrorisme. Men hvis man begynder at indskrænke vores egen grundlæggende frihedsrettigheder i forsøget på at bekæmpe terrorisme, så vinder terroristerne jo,« siger Pernille Skipper og uddyber:

»Det er klart, at hvis vi puttede en chip i armen på alle babyer, så ville det være en rigtig effektiv kriminalitetsbekæmpelse. Men sådan et samfund ønsker vi ikke at leve i. Det er et totalitært samfund, der gør sådan noget«.

Overvågningsprogrammet, som bærer kodenavnet PRISM, er en del af daværende præsident George W. Bushs hemmelige overvågningsinitiativ fra 2007, som betyder, at der ikke nødvendigvis kræves dommerkendelse for at foretage overvågning.

Overvågningsloven blev forlænget under præsident Barack Obama i december 2012.

Dagens Gossip