EL: Borgerlige skaber tvivl om grønne job

Det siger Enhedslistens energiordfører, Per Clausen (Ø), der kalder de to partiers trusler for urimelige og dybt skadelige.

»Den usikkerhed, de skaber, kan være med til at fordyre projekterne, fordi ingen vil investere i projekter, som der hele tiden bliver sået tvivl om. Derfor må regeringen give klar besked til de borgerlige partier om, at de aftalte projekter gennemføres,« siger han i en skriftlig kommentar.

DF og K kræver en ny beregning af økonomien bag havvindmølleparken Kriegers Flak, fordi den såkaldte PSO-afgift, der finansierer den grønne omstilling, er vokset mere end ventet. De to partier frygter, at aftalen kommer til at koste virksomheder og forbrugere dyrt og overvejer derfor at trække sig helt fra forliget.

Dermed truer de ifølge Per Clausen både omstillingen til vedvarende energi og de tusindvis af arbejdspladser, som omstillingen medfører.

»Den vigtigste grund til at indgå et bredt energiforlig var, at det kunne skabe sikkerhed og tryghed for investorerne i den grønne omstilling. Desværre undergraver de borgerlige partier hver eneste dag denne tryghed med deres tåbelige udmeldinger,« siger han.

»Derfor er det på tide, at regeringen stiller de borgerlige partier stolen for døren og kræver et klart svar på, om de er med i energiforliget eller ej,« fastslår EL-ordføreren.

Dagens Gossip