EL bukker under og dropper dagpengekrav

Enhedslisten får efter alt at dømme ikke opfyldt sine krav på dagpengeområdet i årets finanslov, og det forbereder partiet nu landets a-kasser på. Det fremgår af et brev til a-kasserne, som er Ritzau er i besiddelse af.

- I forbindelse med de igangværende finanslovforhandlinger har Enhedslisten gang på gang rejst kravet om en permanent sikring af de arbejdsløse, som står til at falde ud af dagpengesystemet.

- Desværre har vi måttet konstatere, at regeringen er ualmindeligt stejle på dette område, fremgår det af brevet.

Det er underskrevet af folketingsmedlemmerne Frank Aaen, Stine Brix, Per Clausen og Johanne Schmidt-Nielsen, som alle sidder i Enhedslistens forhandlergruppe.

Den borgerlige regering gik i 2010 sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti om at halvere den tid, folk kan få dagpenge, fra fire til to år. Samtidig fordoblede man optjeningsperioden fra et halvt til et helt år.

Stramningerne betød oprindeligt, at de første arbejdsløse skulle være faldet for den nye toårsgrænse i sommer, men den nuværende regering forlængede midlertidigt perioden med et halvt år.

Til nytår udløber også denne periode, og Enhedslisten har siden rejst krav om nye lempelser for dagpengemodtagerne.

- Vi er villige til at acceptere, at der ikke kommer permanente løsninger på dagpengeproblemet i forbindelse med dette års finanslovforhandlinger - hvis regeringen til gengæld vil acceptere en midlertidig løsning for de mange, der står til at falde ud i starten af 2013, fremgår det af brevet.

Partiet vil dog kæmpe videre for en løsning på et senere tidspunkt og sender en bøn til a-kasserne.

- Vi er selvfølgelig klar over, at en midlertidig løsning ikke løser problemet på længere sigt. Med vores 12 mandater kan vi kun presse regeringen et stykke. Hvis I også presser på, kan vi sikre en permanent løsning.

Regeringen har med to akutpakker fundet det, som finansminister Bjarne Corydon (S) kalder "en dækkende løsning".

- Vi mener, at der er gode elementer i akutpakkerne, men de løser ikke problemet. Aftalen med arbejdsgiverne om de såkaldte akutjob indeholder desværre kun hensigtserklæringer, skriver partiet i brevet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip