EL: Dansk Flygtningehjælp skal bistå tolke

»Det er rigtig positivt, at regeringen har ændret holdning, så de mest udsatte tolke kan få asyl i Danmark. Men jeg er bekymret for de afgørelser, der skal træffes af Udlændingestyrelsens embedsmænd i Afghanistan,« siger forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (Ø).

Den danske asylpolitik er ifølge Enhedslisten for stram, og partiet frygter, at reglerne vil blive tolket rigidt af styrelsen. Derfor opfordrer Nikolaj Villumsen regeringen til at sende repræsentanter for Dansk Flygtningehjælp til Afghanistan for at rådgive tolkene og deres familier.

»Det er afgørende, at tolkene får en individuel behandling, der minder om den, som asylansøgere får herhjemme. Danmark har en stram asylpolitik, men tolkene skal ikke stilles ringere end dem, der søger i Danmark,« siger Enhedslistens ordfører.

Han accepterer, at alle tolke næppe vil kunne få asyl i Danmark, men i stedet vil blive hjulpet i hjemlandet.

»Tolkene skal have den nødvendige beskyttelse, og hvis en hjælpende hånd er nok, er det helt fint. Men beslutningen skal træffes på baggrund af en ordentlig vurdering, og derfor skal Dansk Flygtningehjælp være til stede,« siger Nikolaj Villumsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip