EL: Den konkrete trussel er et vigtigt spørgsmål

Det er vigtigt for Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, at der kommer klarhed omkring den konkrete trusselsvurdering, som justitsminister Morten Bødskov (S) og PET siger er grunden til, at retsudvalget ikke kunne besøge Christiania i februar 2012.

Morten Bødskov forklarer sig tirsdag formiddag i et samråd i Folketingets Retsudvalg om Pia Kjærsgaards (DF) og retsudvalgets besøg på Christiania i 2012.

- Det er klart, at et af de spørgsmål, vi skal have klarhed omkring, er eksistensen af en konkret sikkerhedstrussel, siger Pernille Skipper på vej ind til samrådet.

- Vi har kunnet læse i Ekstra Bladet, at whistleblowers fra PET har sagt, at det her ikke er af hensyn til en sikkerhedstrussel, men af hensyn til økonomi. Så det er klart, at det er noget af det, vi skal spørge til under samrådet, siger hun.

Derudover vil Enhedslisten også vide, hvorfor ministeren øjensynligt ikke kan fremlægge den konkrete sikkerhedstrussel for retsudvalget.

Inden samrådet vil Pernille Skipper ikke sige, hvorvidt det er afgørende for, om Morten Bødskov kan blive siddende som minister, at han fremlægger den konkrete sikkerhedstrussel for retsudvalget.

- Vi kan ikke træffe nogen beslutninger nu. Nu skal vi høre, hvad han har at sige oppe i samrådet, siger retsordføreren fra Enhedslisten, der som regeringens parlamentariske grundlag kan trække tæppet væk under justitsministeren.

/ritzau/

Dagens Gossip