EL: Der er tid til at undersøge pensionskassetilbud

Et salg af Dong Energy kan vente helt til august med at blive endeligt godkendt. Det fremgår at et svar, som Enhedslistens finansordfører Frank Aaen har fået af finansminister Bjarne Corydon (S).

- Der er ikke nogen grund til at forhaste sig. Der er et halvt år endnu, hvor vi stille og roligt kan diskutere det her, siger Frank Aaen.

Af svaret fremgår det, at den "betinget indgåede investeringsaftale, der fastlægger vilkårene for tegningen af nye aktier i Dong Energy" er gældende i ni måneder, med mindre man bliver enige om at gå hver til sit.

Lørdag meldte flere danske pensionskasser sig på banen som potentielle købere af de19 procent af aktierne i Dong Energy, som Goldman Sachs har lagt billet ind på.

Pensionskasserne er parate til at tale med finansministeren om at komme i betragtning til en investering på otte milliarder kroner i Dong.

- Der er et halvt år endnu, hvor man stille og roligt kan diskutere det her. Så jeg håber, at beslutningen udskydes, og at man siger til finansministeren, at man skal se på pensionskassernes tilbud, siger Frank Aaen.

Enhedslisten er ikke med i beslutningen fra 2004, hvor VK-regeringen sammen med Dansk Folkeparti, De Radikale, Socialdemokraterne og SF blev enige om at børsnotere Dong.

I Finansministeriet har man dog travlt med at få godkendt salget. Af et svar fra finansministeren til finansudvalget fremgår det, at Dong senest 5. februar skal indkalde til ekstraordinære generalforsamling.

Skubbes den dato, er det ifølge Bjarne Corydons svar til udvalget ensbetydende med, at der skabes usikkerhed for Dong i forhold til selskabets samarbejdspartnere, ratingbureauer og blandt selskabets medarbejdere:

- "hvilket over tid vil have negative konsekvenser for selskabet, om end det ikke er muligt at kvantificere dette", skriver Bjarne Corydon i et svar til finansudvalget.

5. februar er også den dato, hvor Dong Energy kommer med regnskab for 2013.

Finansudvalget skal på torsdag tage stilling til, om hvorvidt aftalen mellem staten og Goldman Sachs skal gennemføres.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip