EL får eftertragtet borgmesterpost

Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og De Radikale i København har indgået en konstitueringsaftale, der betyder, at Enhedslistens spidskandidat, Morten Kabell, bliver teknik- og miljøborgmester.

Der var lagt op til hård kamp om posten, der anses for at være den næsttungeste borgmesterpost i København efter overborgmesterposten, som Frank Jensen (S) beholder efter kommunalvalget.

- Jeg synes, vi har fået en rigtig god konstitueringsaftale. Det medfører, at der er 39 mandater i Borgerrepræsentationen bag den her konstitueringsaftale. Det er jeg rigtig glad for, siger Frank Jensen om den nye aftale.

Morten Kabell bruger dermed Enhedslistens eksplosive fremgang i København til at bringe sig selv i forreste række på blandt andet trafikområdet, hvor Enhedslisten er gået til valg på at sætte "Bilerne bagest".

- Det er en voldsom interessant post. Det er en af de tunge borgmesterposter, og det er den post, som, vi vurderer, kan give os rigtig god indflydelse på fremtidens København, siger Kabell.

Ud over Morten Kabell havde Venstres spidskandidat, Pia Allerslev, også på forhånd sagt, at hun gik efter posten som teknik- og miljøborgmester.

Men hun måtte i sidste ende vinke farvel til sin drømmepost, da De Radikales spidskandidat, Anna Mee Allerslev, efter flere timers forhandlinger forlod de borgerlige partier og tog sine seks mandater med over i den røde lejr.

Her kan Anna Mee Allerslev formentlig se frem til at blive belønnet med et genvalg på posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

Tilmed i en styrket udgave, da hun kan se frem til at overtage ansvaret for Københavns Erhvervsservice, som ellers tidligere har været en del af Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Jeg har hele tiden sagt, at vi samarbejder med dem, der vil samarbejde med os. Vi har bare ventet på at få en invitation, og da vi fik den, og vi fik et godt tilbud, som vi ikke kunne sige nej til, så var det sådan, siger Anna Mee Allerslev.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip