EL: Fagbosser overdriver fordele for lønmodtagere ved ja

Det kan godt være, at et dansk ja til at omdanne EU-retsforbeholdet til en tilvalgsordning umiddelbart giver nogle fordele til fagbevægelsens kamp for at sikre lønmodtagernes vilkår.

Men det er ikke nok til at få Enhedslisten til at anbefale et ja ved folkeafstemningen, siger partiets social dumping-ordfører Henning Hyllested.

- Jeg har godt set, at fagbevægelsens top har kastet sig ud i en kampagne for ja, men jeg synes, at fordelene er vildt overdrevne.

- Man får nærmest et indtryk af, at det her skulle være et gennembrud i kampen mod social dumping. Det er det bestemt ikke, siger han.

Fagbevægelsen anbefaler danskerne at stemme ja ved folkeafstemningen 3. december.

Ifølge blandt andre næstformanden i LO, Arne Grevsen, vil nogle af de retsakter, som vi tiltræder efter et eventuelt ja, for eksempel gøre det lettere for fagbevægelsen at inddrive penge, som lønmodtagere har til gode hos arbejdsgivere i udlandet.

Men ifølge Henning Hyllested rummer retsakterne kun marginale fordele.

- Det er ikke noget, der batter noget.

- Når 3F's medlemmer har millioner af kroner til gode i sager, som de har vundet i Arbejdsretten, så er det jo ikke fordi procedurerne har været for besværlige.

- Så er det jo fordi de pågældende firmaer simpelthen er forsvundet fra jordens overfladen eller aldrig har eksisteret. Det ændrer de her forordninger ikke en tøddel, siger han.

- Det skal så holdes op mod, det vi i øvrigt stemmer om - nemlig om vi skal afgive suveræniteten på hele vores retspolitik. Det er vi ikke parat til at opgive, fordi man får en lille smule lettere procedurer, siger Henning Hyllested.

/ritzau/

Dagens Gossip