EL fastholder krav om offentligt ansatte

Enhedslisten kræver flere offentligt ansatte for at støtte regeringens finanslov.

Det siger Enhedslistens finansordfører Frank Aaen, før Folketinget tirsdag førstebehandler finanslovforslaget.

- Vi er forbløffede over, at man kan komme med et forslag, som indebærer, at der i 2014 er færre i arbejde, end før regeringen kom til. På velfærdsområdet vil der være færre ansatte, end før regeringen kom til. Det er simpelt hen for ringe, siger Frank Aaen.

Spørgsmål: - Så det skal forbedres?

- Det er vores hovedkrav. Regeringen har desværre bundet sig til Venstre på en lang række områder. Det beklager vi. Men vi mener stadig, at vi kan finde nogle løsninger, så der både bliver forbedringer på velfærd og beskæftigelsen, siger Frank Aaen.

Han hæfter sig ved, at regeringen lægger stat, regioner og kommuner i en meget stram økonomisk spændetrøje med budgetlove med en ramme for fire år. Frank Aaen kritiserer, at regeringen sparer på flere uddannelser i finanslovforslaget.

Enhedslisten ser blandt andet muligheder i at ansætte nogle flere i kommunerne, påpeger han.

- Vi vil genoprette nogle af alle de stillinger, som er nedlagt i velfærden. For det andet vil vi sætte gang i energirenovering og vedvarende energi. Vi vil sætte gang i investeringer, som i høj grad skaber beskæftigelse i den private sektor, siger Frank Aaen.

Enhedslisten vil finansiere fornyelsen ved at lade pensionsselskaber investere i en grønnere energisektor, forklarer han.

- Investeringerne betaler sig i høj grad hjem, fordi man sparer på energiregningen i de kommende år. Derfor kan man lave en konstruktion, hvor pensionskasserne låner til disse formål mod, at de selvfølgelig får pengene igen, siger Frank Aaen.

Han vil ikke sætte et prisskilt på partiets krav.

/ritzau/

Dagens Gossip