EL: Flertal vil banke klimaminister på plads

Skrevet af admin

17/09/2015

Mest læste i dag

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har fået meget omtale på, at han vil skrotte dele af den tidligere SR-regerings klimapolitik ved at fjerne slutdatoen for udfasningen af kulkraft og naturgas.

Men ministeren har ikke flertal i Folketinget, mener Enhedslisten med henvisning til, at De Konservative stå bag målet om 40 procent reduktion af CO2 udledningen i 2020.

Enhedslistens klimaordfører, Maria Gjerding, har torsdag indkaldt ministeren i samråd om sagen - hun siger:

- Jeg forventer en ydmyg minister, der er kommet til fornuft og som anerkender, at en mindretalsregering ikke kan regere i modstrid med et flertal i Folketinget.

- Derfor må ministeren arbejde loyalt for 40 procent målet, uanset om han er enig i det eller ej, siger Maria Gjerding.

Hun har bedt ministeren om at bekræfte, at det er folketingets flertal, der bestemmer Danmarks klimamålsætninger, og at han ikke har flertal for at slække på ambitionerne.

- Det er en alvorlig sag for en minister at gå imod et folketingsflertal, og jeg forventer da, at ministeren vil rette ind, siger Maria Gjerding.

Hun er parat til at tage sagen i folketingssalen, hvis ikke Lars Christian Lilleholt retter ind:

- Hvis ikke ministeren bøjer sig i dag, er næste skridt den forespørgselsdebat, jeg har indkaldt til, hvor et folketingsflertal vil pålægge regeringen at leve op til de klimamålsætninger, som et flertal i Folketinget er enige om, siger Maria Gjerding.

/ritzau/