EL: FN må overbevise Iran og Rusland i Syrien-konflikt

»Krigen i Syrien er en meget kompliceret konflikt, og Enhedslisten advarer mod at gribe ind på formodninger om giftgas. Socialdemokraterne og Venstre bør huske, at det tidligere har fået fatale følger at gå i krig på formodninger, både i Irak og i Afghanistan. Jeg troede disse krige havde gjort alle klogere,« siger Christian Juhl med henvisning til, at blandt andre Socialdemokraternes udenrigsordfører, John Dyrby Poulsen, udtaler i Berlingske, at en »konkret indgriben« uden om FN kan blive nødvendig i Syrien.

Hos de Radikale tror man heller ikke på en sådan »konkret indgriben«, men sætter fortsat sin lid til en FN-løsning.

»Vi ønsker et FN-spor, hvor FNs Sikkerhedsråd håndterer konflikten. Det er den letteste vej til en politisk løsning. Vi tror ikke på en militær løsning. Vi har lært af de lange krige i Afghanistan og Irak, at det er yderst vanskeligt at lave en hurtig militær løsning. I sidste ende løser det ikke krisen i Syrien, at den ene part vinder over den anden. Det sker først, når parterne sætter sig til forhandlingsbordet,« siger Rasmus Helveg Petersen.

Enhedslisten Christian Juhl peger også på FN og på Rusland som nøglen til en løsning på trods af sidstnævntes mange blokeringer i Sikkerhedsrådet.

»En løsning af konflikten i Syrien kan alene gå via FN. Det er fortsat vigtigt at presse på for en våbenhvile, blandt andet gennem en overbevisning af Iran og Rusland, der har nøglen til at få Assad-regimet til at indstille deres del af krigen,« siger han.

Dagens Gossip