EL: Forhandlinger om finanslov er endt i hårdknude

Finanslovforhandlingerne mellem regeringen og Enhedslisten er gået i hårdknude.

Det er meldingen fra Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, efter et møde på godt en times tid i Finansministeriet søndag aften.

- Det blev et forholdsvis kort møde, og der er heller ikke planlagt et nyt forhandlingsmøde mellem Enhedslisten og regeringen.

- Desværre er regeringen fortsat afvisende over for nogle af de ting, der er helt afgørende for os. Status er vel det, man vil kalde hårdknude, siger hun til Ritzau.

Johanne Schmidt-Nielsen understreger, at Enhedslisten er klar til at vende tilbage til forhandlingerne, hvis de bliver inviteret.

Men der er foreløbigt ingen bevægelse fra regeringen i forhold til Enhedslistens "beskedne krav", lyder kritikken.

- Jeg synes ikke, det er voldsomt, at vi får nogle minimumrettigheder på ældreområdet, så ældre kan komme i bad to gange om ugen og få gjort rent minimum hver 14. dag, eller at vi får nogle håndfaste redskaber til at bekæmpe social dumping.

- Regeringen skal træffe et politisk valg, for det er en mindretalsregering. De skal finde ud af om de vil bøje sig i retning af Enhedslisten eller i retning af højrefløjen, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) mener derimod ikke, at man skal lægge for meget i, at mødet søndag aften blev overraskende kort.

- Der er forskellige typer af møder, hvor vi går mere eller mindre i dybden med tingene, og i aften har vi gjort status, siger Corydon.

Han er langt fra enig i Enhedslistens udlægning af, at der ikke sker nogen bevægelse fra regeringens side i forhold til at opfylde deres krav til en ny finanslov.

- Vi har givet ganske vidtgående tilbud til Enhedslisten, i forhold til at de kan få opfyldt nogle af de prioriteter, de også har gjort gældende i offentligheden, og så diskuterer vi, om det kan blive til en aftale, siger Corydon, der ikke vil fortælle om regeringens planer i forhold til kommende forhandlingsmøder.

- Jeg tror, vi holder vores planlægning for os selv indtil videre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip