EL: Forligspartier begår historisk fejl

Enhedslisten beskylder alle Folketingets andre partier for at fortsætte en krig, som Danmark ikke kan vinde.

Det siger Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, om Helmand-planen for Afghanistan med henvisning til, at krigen aldrig kan vindes ifølge SF's skatteminister Holger K. Nielsen.

- Der er et flertal i Folketinget, der begår en historisk stor fejl og insisterer på at fortsætte en krig, som vi ikke kommer til at vinde med skatteministerens egne ord.

- Det er en stor fejl, at man fortsætter dén krig, som (fhv. statsminister, red.) Anders Fogh og (USA'S præsident George W., red.) Bush startede.

- Den har kostet mange danske soldater livet, og rigtig mange civile afghanere livet, siger Nikolaj Villumsen.

Enhedslisten støtter i stedet en "politisk forhandlet fred". Enhedslisten gik først ind for danske F-16-fly i bombeangrebet mod Libyen, men skiftede snart side, og det sker ikke igen, påpeger han.

- Dette er en strategi, som går ud på at fortsætte en krig, som allerede er tabt. Derfor kan vi selvfølgelig ikke støtte, siger Nikolaj Villumsen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har uret, når han siger, at Danmark og Natos indsats har forhindret, at Afghanistan forblev en terrorrede efter angrebet 9/11 2001 på USA, mener han.

- Taliban er blevet styrket af denne krig. Der er stadig en trussel fra terror rundt omkring i verden. Derfor har denne krig spillet fallit på alle mulige områder. Osama bin-Laden blev slået ihjel i Pakistan, ikke i Afghanistan, påpeger Nikolaj Villumsen.

Enhedslisten vil støtte Afghanistan humanitært, skønt civile ikke tør arbejde i landet uden militær støtte.

- Man begår den fejl, at man kobler militær og humanitær indsats, så man bliver et mål, siger han.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip