El-Husseins formodede hjælpere skal blive i fængsel

Københavns Byret forlænger varetægtsfængslingen af fem mænd frem til 10. september. Det sker efter et retsmøde torsdag, hvor kun en af de fem valgte at møde op i retten.

- De fire har skriftligt meddelt, at de frivilligt går med til at forlænge varetægtsfængslingen, fortæller sagens dommer, Peter Lind Larsen.

Den fremmødte er en 25-årig mand, som sammen med en 31-årig mand blev fængslet i sagen den 20. marts. Fængslingerne kom godt en måned efter angrebene mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade den 14. og 15. februar.

Samtlige retsmøder i sagen er foregået for lukkede døre. Offentligheden har derfor ikke haft mulighed for at høre de sigtedes version af sagen, ligesom politiets foreløbige bevismateriale heller ikke har set offentlighedens lys.

Den 25-åriges forsvarer, Berit Ernst, protesterede ellers mod anklager Sidsel Klixbülls krav om lukkede døre.

- Det er på tide, at dørene bliver åbner. Vi er langt i efterforskningen, og det er i min klients interesse, at sagens oplysninger kommer frem, så offentligheden kan se, hvad denne her sag handler om, lød det fra Berit Ernst.

Dommer Peter Lind Larsen skulle dog ikke bruge mange sekunders betænkningstid, før han efterkom anklagerens begæring og sendte tilhørerne uden for døren.

Inden da var den 25-årige blevet ført ind i lokalet ledsaget af to politifolk. Han var sommerligt klædt i knælange, gråblå shorts og en mørkeblå T-shirt. Han bar hvide tennissokker og mørkeblå Nike-sko.

Han virkede nysgerrig og vendte sig gang på gang rundt for at betragte de fremmødte pressefolk, som sad på tilhørerpladserne lige bag ham.

Manden er kendt fra det københavnske bandemiljø, hvor han angiveligt har tilknytning til grupperingen Brothas. Han er tidligere dømt for våbenkriminalitet.

Han er blandt de fire sigtede i sagen, som politiet mistænker for at have skaffet sig af med den M95-riffel, som Omar El-Hussein brugte ved angrebet på Krudttønden.

Den femte sigtede i sagen er i familie med El-Hussein. Han er sigtet for at skaffe en kniv og en skudsikker vest. På grund af et navneforbud er det ikke tilladt at beskrive deres relation nærmere.

/ritzau/

Dagens Gossip