EL jubler over SF-melding om kontanthjælp

Enhedslisten frydes over, at SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, ikke mener, at en lavere kontanthjælp vil bringe folk tættere på arbejdsmarkedet.

Ifølge Jyllands-Posten afviser Vilhelmsen at bringe kontanthjælpsydelserne i spil, når regeringen i den kommende tid skal forhandle en kontanthjælpsreform på plads.

Hun siger til avisen:

- Jeg er ikke tilhænger af det incitament, der handler om, at jo mindre folk får, jo tættere vil de nok komme på arbejdsmarkedet.

Meldingen bringer den nykårede formand på direkte kollisionskurs med regeringens socialdemokratiske beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen, der tidligere har fastslået, at unge på kontanthjælp "saftsuseme skal tage en uddannelse", hvis de har deres ydelser kært.

Tonerne fra SF-formanden bringer glæde og varme ind i Enhedslistens stuer.

- Jeg hører Annette Vilhelmsen sige, at vi ikke skal skære i de 25-30-åriges ydelser, og at kontanthjælp ikke skal bruges som spareobjekt, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl.

- Det lyder som en rigtig god idé. Den passer godt med det, vi gerne vil, og vi bakker naturligvis fuldt ud op om den melding, siger han.

Samtidig vækker Vilhelmsens melding håb i Enhedslisten om, at regeringen vil se til venstre side i folketingssalen, når der skal laves en kontanthjælpsreform, siger Christian Juhl.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, lader sig ikke rokke af den nye SF-formands kritik og fastholder, at "vores holdning er, som Mette Frederiksen siger".

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip