EL kalder Løkke i samråd om landbrugspakken

Skrevet af admin

31/03/2016

Dagens topnyheder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal stå skoleret i sagen om den omstridte landbrugspakke.

Det mener Enhedslisten, der kalder Løkke i samråd på baggrund af en artikel fra Berlingskes torsdagsavis, der beskriver, hvordan regeringstoppen angiveligt pressede embedsmænd i Miljø- og Fødevareministeriet til at favorisere landbruget mest muligt.

- Vi vil gerne have statsministeren i samråd for at høre, hvor meget han har vidst i den her sag, siger Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding.

Berlingske skriver, at embedsmænd i Miljø- og Fødevare­ministeriet over flere måneder blev indkaldt til en række møder med stats­ministeren og flere af hans topembedsmænd.

Og hvis det viser sig at være sandt, at statsministeren og resten af regeringstoppen har været dybt involveret i sagen om landbrugspakken, bør det få fatale følger for Lars Løkke Rasmussen, mener Maria Reumert Gjerding.

- Hvis det viser sig, at denne vildledning kommer fra partitoppen og Lars Løkke Rasmussen, har vi svært ved at se, at man stadig kan have tillid til statsministeren.

Berlingske har talt med centrale kilder, der uden at ville stå frem med navn fortæller, at Venstre pressede embedsmændene for at slække på pakkens miljøvenlige tiltag.

- På flere møder udsatte Venstre-folkene embedsmændene for vedvarende skeptiske spørgsmål om, hvorfor man ikke bare kunne gennemføre 16-punktsplanen uden at kompensere med andre miljøvenlige indsatser, lyder det fra en anonym kilde til avisen.

- Det var et ret usædvanligt forløb. Opfattelsen i ministeriet undervejs i forløbet var, at det sværeste ved landbrugspakken var at få den igennem Venstre-ministrene og Venstres folketingsgruppe.

Sagen om landbrugspakken endte med at koste Eva Kjer Hansen jobbet som miljø- og fødevareminister.

/ritzau/