EL-kandidat trækker omstridt forslag tilbage

Folketingskandidaten Jonathan Simmel (Ø) har sammen med fire andre partikolleger foreslået, at partiet i en udtalelse om demokrati undlader at skrive, at den socialistiske omvæltning skal ske gennem »folkeafstemninger og fuldstændigt frie valg til repræsentative forsamlinger«.

Jonathan Simmel udtaler i lørdagens Berlingske, at han »godt kan acceptere en væbnet revolution i Danmark, så længe vi holder fast i, at der skal være massiv folkelig opbakning.«

Nu trækker han sit forslag tilbage:

»Vi holder fast i, at vores ændringsforslag er bedre, og det ville være federe, hvis det kom med, men vi har kun et minuts taletid, og så vil vi hellere bruge tiden på at diskutere nogle af de andre ændringsforslag. Det er en svær debat at tage, når der kun er et minuts taletid,« siger Jonathan Simmel, som står ved sine udtalelser til Berlingske.

Jonathan Simmel er folketingskandidat for Enhedslisten – og ville som nummer ti på kandidatlisten blive valgt ind, hvis der var valg i dag, hvor Enhedslisten står til omkring 21 mandater. Ved en vejledende urafstemning i partiet er han dog sendt ned på en 17. plads, og det er usikkert, hvor han står efter weekendens årsmøde.

Dagens Gossip