EL klager over 15 minutters behandling af solstøtteindgreb

Enhedslisten vil klage til Folketingets Præsidium over, at anden- og tredjebehandlingen af hasteindgrebet mod solstøtteordningen blev afviklet på et kvarter sent tirsdag aften.

Det fortæller partiets energiordfører, Søren Egge Rasmussen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at anden- og tredjebehandlingen blev hasteafviklet fra klokken 21.45 til klokken 22, for at det kunne sikres, at loven kunne underskrives af dronningen inden klokken 22, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Kongehuset skal ikke være en begrænsning for demokratiet og Folketingets muligheder for at diskutere en vidtgående ændring i en hastebehandlet lov, siger Søren Egge Rasmussen.

Alle partier på nær Alternativet stemte for lovforslaget, fordi der meget uventet var kommet tusindvis af ansøgninger på få måneder om offentlig støtte til solcelleanlæg.

Ifølge Søren Egge Rasmussen stemte Enhedslisten for afskaffelsen af den såkaldte 40/60-støtteordning, fordi det ikke var muligt at få vedtaget ændringsforslag og samtidig få lukket for de mange ansøgninger til store anlæg på jorden.

- Vi ville gerne have vedtaget en ændring, som fremmer fortsat udbygning af store anlæg på tagflader, siger han.

Anders Ztorm, administrerende direktør i Solenergi Danmark, har i løbet af de seneste måneder sendt i alt 7000 ansøgninger af sted for i alt 98 lodsejere, der vil oprette solcelleparker på deres jord.

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har således modtaget ansøgninger for 4500 MW, hvilket svarer til, at et areal på størrelse med Samsø blev dækket af solceller.

Hvis alle ansøgninger blev godkendt, ville det ifølge ministeriet koste elforbrugerne op mod 11 milliarder kroner i øget PSO-afgift.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip