EL kræver dagpengeløsning for finanslov

Regeringen skal sikre, at tusinder af langtidsledige fra nytår ikke mister dagpenge og måske kontanthjælp, hvis den vil lave en rød finanslov med Enhedslisten.

Sådan siger Enhedslistens gruppeformand Per Clausen i forbindelsen med Folketingets debat torsdag om statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) åbningstale.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi medvirker til en finanslov, hvor det problem ikke er løst, fastslår Per Clausen.

Enhedslisten udfritter regeringen om en løsning af problemet i debatten, siger han.

- Vi vil spørge, hvad regeringen vil gøre for at sikre, at disse mennesker ikke ryger ud af dagpengesystemet. Det er kommet frem, at akutpakken slet ikke løser problemet, siger Per Clausen.

Akutpakken skaber ifølge AK-Samvirke højst 385 job i år og næste år, oplyser AK-Samvirkes direktør, Verner Sank Kirk, til Politiken.

- Vi vil også spørge regeringen, om den gerne vil betræde Venstres vej ved at stjæle en masse penge fra folk på kontanthjælp og give dem til de rigeste danskere, siger Per Clausen.

Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, vil midlertidigt forlænge dagpengeperioden ved at spare én milliard på konsulenter.

- Dansk Folkepartis forslag er ikke en rigtig løsning. Men Dansk Folkeparti har et særligt ansvar. De foreslog i sin tid disse forringelser, siger Per Clausen.

De Radikales uddannelsesminister, Morten Østergaard, roser i Morgenavisen Jyllands-Posten dagpengeperioden på to år og vil ikke forkorte genoptjeningsperioden på 52 uger.

- 20.000 mennesker bliver taget ud af dagpengesystemet næste år. Tusinder af familier får ødelagt deres økonomi. Det, synes Morten Østergaard, er godt. Det siger alt om det Radikale Venstre og deres sindelag, siger Per Clausen.

Dagens Gossip