EL kræver kronprins Frederik til kamp for homoer

Det mener Enhedslisten, efter at den russiske politiker Vitaly Milonov har sagt, at loven vil blive anvendt mod homoseksuelle under vinter-OL.

»Det danske medlem af IOC, kronprins Frederik, skal tage 100 procent afstand, hvis de russiske myndigheder vil finde på at fængsle homoseksuelle deltagere eller tilskuere,« lyder det i en kommentar fra idrætsordfører Jørgen Arbo-Bæhr (EL).

Han mener, at loven og Vitaly Milonovs udtalelser skaber »alvorlig utryghed« for deltagere og tilskuere ved det kommende vinter-OL, og Jørgen Arbo-Bæhr understreger, at loven er i strid med de internationale menneskerettigheder.

Den danske regering skal ligeledes lægge pres på russerne, og Enhedslistens ordfører vil i den forbindelse bede kulturminister Marianne Jelved (R) svare på, hvad hun vil gøre »for at sikre homoseksuelle blandt deltagere og tilskuere til vinter-OL mod, at de russiske myndigheder kan fængsle dem eller andre former for chikane på baggrund af den russiske lovgivning«.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Marianne Jelved, der er på sommerferie.

Socialdemokraternes næstformand Mogens Jensen (S) mener ligeledes, at regeringen skal tage sagen op ved det næste møde i Europarådets ministerkomité, hvor Rusland også er repræsenteret.

Mogens Jensen vil i sin egenskab af formand for den danske delegation til Europarådet ligeledes tage spørgsmålet op i den parlamentariske forsamling »så hurtigt som muligt«, siger han.

Dagens Gossip